Sport

Met dit sportpark wil ggz-instelling GGNet patiënten sneller laten herstellen

Zo moet het terrein er uit komen te zien.
Zo moet het terrein er uit komen te zien. © GGNet
WARNSVELD - Sporten en bewegen is gezond. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. Daarom wil GGNet, een ggz-instelling uit Warnsveld, een speciaal sport- en beweegpark aanleggen om dat te integreren in de behandelingen. Het project is één van de nominaties voor de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat.
De huidige faciliteiten bij de instelling zijn beperkt en bovendien vooral gericht op binnensport. De komende jaren gaat het terrein op de schop, wat volgens de initiatiefnemers een uitgelegen kans is om een speciaal park voor beweging te creëren. "Sport is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, het draagt juist ook bij aan het emotionele welbevinden. Het levert plezier op, zorgt voor de nodige ontspanning, kan je meer zelfvertrouwen geven en geeft een gevoel van eigenwaarde", aldus GGNet.
Dit is de inzending van GGNet:
Bekijk de inzending van GGNet.

Toegankelijk

Het speciale park komt er niet alleen voor patiënten van GGNet. "Het is ons doel om van het terrein Warnsveld een meer laagdrempeliger en toegankelijker terrein te maken." Ook in de huidige situatie is iedereen welkom, maar daar maken weinig mensen gebruik van. "Dit heeft onder andere te maken met onwetendheid en met het imago van de ggz en hiermee GGNet. Het beeld dat het onveilig is en dat het terrein van GGNet alleen voor medewerkers en patiënten is, is dan ook een beeld dat we onder andere met dit initiatief willen veranderen. GGNet is er voor iedereen!"
Mensen uit de buurt mogen dus ook gebruik maken van de buitenfaciliteiten, net als verenigingen. De totale aanleg van het park kost bijna twee ton. Het grootste deel betaald de instelling zelf en ook de gemeente doet een duit in het zakje. Maar ze hopen ook op de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat, waarmee ze 20.000 euro kunnen winnen.
Hier moet de sportgelegenheid komen.
Hier moet de sportgelegenheid komen. © GGNet

Wil jij dat GGNet wint?

Stem dan op jouw keuze voor de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. Dat kan tot 2 december via de speciale stempagina.

Beste beweeginitiatief

De Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat is opgezet vanuit de gedachte dat sport en bewegen een cruciale rol spelen in een gezonde toekomst, zeker nu mensen in coronatijd minder zijn gaan bewegen. In 2020 won het idee Pleintje, een samenwerking van onder meer Sportunity, JOGG Putten en Jong Putten, de eerste prijs. "Met de prijs konden we ons project een enorme boost geven en op dit moment zijn we met aantal gemeenten aan de slag om ons plan uit te rollen", aldus Niels Schut van Pleintje.
Hieronder kan je jouw stem uitbrengen voor het initiatief wat je wilt steunen. De komende week presenteren we de rest van de genomineerden. De stemmen tellen voor de helft mee in de uiteindelijke beoordeling, de andere keuze komt uit de vakjury met onder meer voormalig paralympisch kampioen tennis Marjolein Buijs en oud-Nederlands kampioen hardlopen Dennis Licht.