Sport

Assistent Schreuder verlaat Vitesse alweer, wordt hoofdtrainer bij PEC Zwolle

Dick Schreuder verlaat Vitesse en wordt hoofdtrainer in Zwolle.
Dick Schreuder verlaat Vitesse en wordt hoofdtrainer in Zwolle. © BSRAgency/Orange Pictures
ARNHEM - Dick Schreuder, de assistent-trainer van Vitesse, verlaat de Arnhemse club alweer. Na een paar maanden werkzaam te zijn geweest op Papendal, wordt de 50-jarige oefenmeester uit Barneveld nu de hoofdtrainer van PEC Zwolle.
Vitesse-trainer Thomas Letsch verliest daarmee al snel een van zijn assistenten. Wie hem opvolgt in de technische staf is nog niet bekend.
Technisch directeur Johannes Spors zegt Schreuder liever niet te zien vertrekken, maar dat hij de assistent deze kans wel gunt. "Na meerdere jaren zijn waarde als assistent te hebben getoond krijgt hij nu de mogelijkheid om een welverdiende klus als hoofdcoach aan te nemen. Dick is, na Joseph Oosting, alweer onze tweede assistent-trainer die dit half jaar de kans krijgt om de eindverantwoordelijke te worden bij een club in de Eredivisie. Dat zegt ook iets over Vitesse; het onderstreept dat wij een club zijn die niet alleen spelers, maar ook trainers (door)ontwikkelen.”
De Arnhemse club ontvangt een afkoopsom voor de coach. Hoe hoog die som is, is niet duidelijk. Vitesse zoekt nu naar een vervanger. "Wij beraden ons over de invulling van de vacante positie in de staf", aldus Spors.