Sport

Tranentrekker op lege Vijverberg: De Graafschap pakt slechts punt tegen Telstar

Jurjus ziet de gelijkmaker binnenvallen.
Jurjus ziet de gelijkmaker binnenvallen. © Orange Pictures
DOETINCHEM - De Graafschap is thuis tegen Telstar niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Het duel voor lege tribunes kende een bedroevend niveau.
Het was even wennen op De Vijverberg. Steeds meer mensen vonden de afgelopen weken de weg naar de Lijsterbeslaan in Doetinchem. Tegen ADO Den Haag zat het stadion onlangs bijna vol. In dat duel deed De Graafschap aan klantenbinding, maar dat kon door de nieuwe maatregelen van de overheid nu niet. Het stadion bleef akelig leeg.
Doeken voor de politiek en de KNVB van de fans
Doeken voor de politiek en de KNVB van de fans © Orange Pictures

Lieftink

Of dat de reden was voor een bedroevende eerste helft zal altijd een raadsel blijven, maar beide ploegen maakten er een saai en rommelig schouwspel van. De Graafschap kreeg met Lieftink wel direct de ruimte om een grote kans uit te spelen, maar de middenvelder liet dat na.
Telstar zakte in, maar De Graafschap slaagde er niet in om een hoog tempo te hanteren en bij balverlies zette de ploeg van Robbemond nauwelijks serieus druk om de Noord-Hollanders angstig te maken. Het spel was rommelig en de kansen schaars. Plet was vanuit een lastige positie misschien nog wel het meest dichtbij, maar Jurjus bracht redding.
Achter het stadion zorgde een groep fans gelukkig nog voor wat sfeer met gezang, fakkels en trommels. Ook hingen op De Vijverberg een aantal doeken met kritiek op de overheid en de KNVB.

Bevrijding

In de tweede helft begon De Graafschap iets feller. Binnen tien minuten was het bijna raak nadat Konings een kopbal via de keeper op de lat zag belanden. Kort daarop maakte Konings wel de 1-0 na een uitstekende pass van Korte in de as van het veld.
Veel beter werd het echter allemaal niet daarna. Een kwartier voor tijd eindigde een fraaie aanval voor de voeten van invaller Brittijn die net over schoot. De Winterswijker was samen met Opoku gekomen voor de middenvelders Lieftink en Dekker.

Hands en rood

De Graafschap leek de drie punten wel over de streep te trekken, maar in de lijn van het povere duel kwam daar toch nog verandering in. Lelieveld maakte hands na een kopbal van Plet en slordig verdedigen van Vergara Berrio. Lelieveld kreeg rood en Telstar een penalty. Plet benutte dat buitenkansje en schoot de 1-1 binnen. Dat was ook de eindstand.