Sport

Vitesse en De Graafschap spelen gelijk in besloten oefenduel

De Graafschap bezocht dinsdag Papendal voor een oefenduel met Vitesse
De Graafschap bezocht dinsdag Papendal voor een oefenduel met Vitesse © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse en De Graafschap hebben dinsdagmiddag achter gesloten deuren een oefenwedstrijd gespeeld. Het werd op Papendal 1-1. Aan de aftrap stonden vooral reservespelers.
Het duel op het trainingscomplex van Vitesse had een besloten karakter. Beide coaches maakten geen gebruik van de basisspelers die afgelopen weekend wel in actie kwamen. Bij Vitesse scoorde na ruim een kwartier Million Manhoef, De Graafschap deed nog voor rust iets terug via Danzell Gravenberch.
Bij De Graafschap maakte Ted van de Pavert na een hoofd- en knieblessure zijn rentree. Hij hield het de hele wedstrijd vol. "Voor mij was dit heel belangrijk", reageerde de aanvoerder. "Ik heb vijf weken niet kunnen spelen. Gelukkig ben ik er goed doorheen gekomen. Ja, ik ben klaar voor zondag."
Ted van de Pavert speelde 90 minuten
Ted van de Pavert speelde 90 minuten © Omroep Gelderland
De Graafschap speelt dan in Doetinchem tegen Telstar en mist in die wedstrijd Jeffrey Fortes, vanwege interlandverplichtingen met Kaapverdië. Van de Pavert zal dus waarschijnlijk in dat duel weer zijn rentree maken in de basis. Bij Vitesse keerde Manhoef terug na een knieblessure. De vleugelverdediger bekroonde zijn comeback met een fraaie goal, die via de paal hoog binnenviel achter doelman Nick van den Dam.

Minuten maken

Vitesse had in het eerste kwart van de wedstrijd het iets betere van het spel. Kansen waren er voor Hilary Gong en Yann Gboho, die zondag niet startte tegen FC Utrecht en nu dus wel begon in het elftal van Thomas Letsch. De Duitse coach zag zijn team uiteindelijk in niveau flink wegzakken. "Hoe we speelden is iets minder belangrijk", reageerde hij na afloop. "Deze spelers zijn natuurlijk ook niet echt een ingespeeld geheel. Het gaat erom dat spelers minuten maken. Ik was daarom blij met deze wedstrijd."

Vloeiende combinaties

De Graafschap kwam, uit een ingooi na een klein half uur, langszij door Gravenberch. Johnatan Opoku zorgde voor de assist. Het elftal van Reinier Robbemond begon zich steeds comfortabeler te voelen op het trainingsveld op Papendal en drukte Vitesse zelfs terug. Een vloeiende aanval door de as leidde tot een grote kans voor Joey Konings. Jeroen Houwen bracht redding.

Tegenvallend

In de tweede helft was het veldspel veel rommeliger. Gyan de Regt, ingevallen bij Vitesse, kreeg direct een mogelijkheid om de Arnhemmers weer op voorsprong te zetten. De Graafschap was echter de betere ploeg, Vitesse viel na rust tegen. Namens De Graafschap was Camiel Neghli dichtbij met een schot naast en kreeg Ezra van der Heiden in de slotfase nog een grote kans op de winst voor de Achterhoekers. Het bleef echter bij 1-1.
De selectie van Vitesse is nu een paar dagen vrij. Vijf spelers zijn op pad om interlands te spelen. Over twee weken wordt de eredivisie hervat met voor Vitesse een uitwedstrijd tegen PSV. De Graafschap gaat wel gewoon door in de eerste divisie. De nummer drie ontvangt thuis Telstar.
Vitesse: Houwen; Yapi, Oroz (46’ Van Zwam), Cornelisse, Hájek, Manhoef (38’ Kogeldans); Huisman, Von Moos, Vroegh; Gong (56’ Jonathans), Gboho (46’ De Regt)
De Graafschap: Van den Dam; Wenting, Hilderink, Van de Pavert, Vergara Berrio; Neghli (77’ Van der Heiden), Brittijn, Opoku, Kleinpenning (46’ Bouihrouchane); Konings (80’ Lukassen), Gravenberch (80’ Lever)