Sport

Vitesse baalt van 'enge' sfeer, gratis kaartjes voor jonge bezoekers

Sfeer in stadion GelreDome.
Sfeer in stadion GelreDome. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het bijwonen van een voetbalwedstrijd in Gelredome moet een feestje zijn, vindt Vitesse. Omdat jonge bezoekers de wedstrijd van afgelopen weekend tegen FC Utrecht heel anders hebben ervaren, biedt de club toeschouwers onder de 16 jaar een gratis kaartje aan voor een volgende wedstrijd.
Vuurwerk vanuit het vak van supporters van FC Utrecht ontsierde de door Vitesse gewonnen wedstrijd zondag. Na afloop was het bovendien onrustig rond het stadion. De 12-jarige Tygo was bij de wedstrijd, maar ging door de grimmige sfeer eerder naar huis. "Er was chaos en ik vond het eng", aldus Tygo, die daarover vervolgens een brief schreef naar de KNVB.
Die brief belandde ook bij Vitesse op tafel. "Het spel was goed, de doelpunten waren mooi, de sfeer op de thuisvakken was gezellig en de uitslag was top, maar al deze positieve dingen werden overschaduwd door een gebeurtenis die vlak na rust plaatsvond. Omdat er vanuit het uitvak veel vuurwerk naar het veld en andere tribunes gegooid werd, zat de schrik er bij ons allen flink in", schrijft de club.

Jonge supporters van slag

De club zegt verder te begrijpen dat vooral veel (jonge) supporters behoorlijk schrokken en van slag waren. In GelreDome moet het juist altijd een feestje zijn, is te lezen in de verklaring. "Een kleine groep ‘supporters’ heeft het verpest voor een veel grotere groep supporters. "

Gratis naar een wedstrijd

Vitesse wil jonge wedstrijdbezoekers naar eigen zeggen "laten zien hoe het leuk het kan zijn". Daarom krijgen alle aanwezigen jonger dan 16 jaar een gratis wedstrijdbezoek aangeboden. Met behulp van een voucher kunnen zij kosteloos een toegangskaart bestellen voor de Eredivisiewedstrijd tegen AZ van zondag 28 november, of voor het bekerduel met Sparta Rotterdam. Die wordt waarschijnlijk gespeeld op woensdag 15 december.
Als de jonge supporters seizoenkaarthouders zijn, kunnen zij ook nog iemand meenemen naar AZ of zelf kiezen voor de bekerwedstrijd tegen Sparta.