Sport

Uitblinker Bazoer geeft toe: 'Het was niet bewust, maar hij viel wel mooi binnen'

Bazoer speelde een sterke wedstrijd en maakte een wereldgoal
Bazoer speelde een sterke wedstrijd en maakte een wereldgoal © Orange Pictures
ARNHEM - Riechedley Bazoer voetbalde niet alleen sterk tegen FC Utrecht, hij maakte ook een prachtige goal. Maar de pegel van afstand was bedoeld als voorzet, zo gaf de spelmaker toe na de 2-1 zege in GelreDome.
Bazoer blonk vooral voor rust uit. Hij bekroonde dat met een heerlijk afstandsschot van ruim dertig meter. "Ik ben eerlijk. Ik keek omhoog en wilde hem aansnijden tussen keeper en verdediging. Maar hoe je het wendt of keert, ik raak die bal goed want hij vliegt er mooi overheen", lachte de geboren Utrechter die tegen zijn oude club dus bepalend was.
Bekijk hier naar de eerlijke reactie van Bazoer:
Vitesse sluipt richting top na nieuwe zege
"In de eerste helft waren we heer en meester. Zij krijgen misschien één grote kans. Daarna was het wel over en werden wij steeds beter. We speelden met veel energie en combineerden ook goed. Dat leidde tot veel kansen. Bij rust staat we dan ook terecht met 2-0 voor", vatte Bazoer samen.

Ritme

De spelverdeler van achteruit wilde ook wel iets kwijt over het vuurwerk dat door aanhangers van FC Utrecht kort na rust op het veld werd gegooid. Dat leidde tot angstige taferelen met kinderen in het vak ernaast en fotografen die bijna geraakt werden. "De KNVB moet hier iets aan doen", reageerde Bazoer. "Maar verder sta ik hier niet om dit te beoordelen. Wij willen graag lekker voetballen en het publiek vermaken. Dit gedrag haalt je uit je ritme. Dat is frustrerend."
Trainer Thomas Letsch had ook wel een mening over de trieste gebeurtenissen in GelreDome. "Ik keur dit zeker af, want het is gewoon gevaarlijk. Maar ik benadruk liever de geweldige support van ons publiek in deze wedstrijd. Ze hebben echt achter de ploeg gestaan."

Controle

Vitesse deed goede zaken en komt op één punt van FC Utrecht. De top drie komt door de zege dus heel dichtbij. "We mogen trots zijn dat we dit laten zien drie dagen na een zware wedstrijd tegen Tottenham. Vooral de eerste helft was één van de beste van dit seizoen. We controleerden en waren ook aan de bal geduldig en goed."
Het middenveld was in handen van Vitesse. "We pakten veel tweede ballen en zaten er kort op. Dat geeft een boost en dat helpt je verder. We wisten dat dit een belangrijke wedstrijd was als je mee wilt doen op de rangljst. Dan moest je winnen. We doen goede zaken", aldus Bazoer.