Sport

Sterk Vitesse met wondergoal langs Utrecht

Bazoer viert zijn wonderschone treffer
Bazoer viert zijn wonderschone treffer © BSRAgency/Orange Pictures
ARNHEM - Vitesse heeft met 2-1 gewonnen van Utrecht. Dat gebeurde mede door een wondergoal van Riechedly Bazoer.
Vitesse kwam al snel op voorsprong in de eigen GelreDome, Nikolai Baden Frederiksen profiteerde van een fout van Utrecht en rondde goed af. Even later voorkwam Vitesse-keeper Markus Schubert een snelle gelijkmaker, hij keerde de inzet van Bart Ramselaar. In de loop van de eerste helft kreeg Vitesse kansen op meer, maar Mateus Bero, Maximilian Wittek en Baden Frederiksen wisten niet te scoren.
Bekijk hier de reacties op onder andere het vuurwerk:
Vitesse sluipt richting top na nieuwe zege

Wereldgoal Bazoer

Een wereldgoal van Bazoer zette de ploeg vlak voor rust toch nog op 2-0. Bazoer schoot van zeer grote afstand op goal en de bal vloog in de hoek. Na de rust werd de wedstrijd korte tijd stilgelegd omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Dat kwam vanuit het uitvak. Na de onderbreking was er een korte opleving van de bezoekers, maar Vitesse had de wedstrijd daarna vrij makkelijk onder controle.
Bazoer viert zijn prachtige treffer.
Bazoer viert zijn prachtige treffer. © Omroep Gelderland

Schubert zorgt voor spanning

Toch kwam de spanning terug, met dank aan keeper Schubert. Een bal van de Utrechter Zagre glipte door de handen van de Duitser. Met nog een kwartier op de klok én tien minuten blessuretijd vanwege het stilleggen, leek Utrecht nog voor een punt te kunnen gaan.
Maar ondanks dat Vitesse donderdag nog in Londen tegen Spurs speelde bleef het opvallend makkelijk overeind. Sterker nog: de beste kansen in blessuretijd waren voor de Arnhemmers, keeper Maarten Paes voorkwam dat de wedstrijd niet allang beslist was: hij redde vier keer. Het kwam Vitesse uiteindelijk niet duur te staan, na 103 minuten floot scheidsrechter Kamphuis uiteindelijk af.