Sport

Sterker NEC komt thuis niet voorbij sc Heerenveen

Elayis Tavsan zoekt Joey Veerman op.
Elayis Tavsan zoekt Joey Veerman op. © Broer van den Boom/Orange Pictures
NIJMEGEN - NEC heeft zaterdagavond, opnieuw in een lege Goffert, met 1-1 gelijk gespeeld tegen SC Heerenveen. De Nijmegenaren hadden op basis van de kansen meer verdiend, maar Heerenveen-doelman Mous voorkwam een nieuwe Nijmeegse zege.
Bekijk hier de teleurgestelde reacties na NEC-SC Heerenveen:
Nieuwe fase aangebroken voor NEC
De Nijmegenaren zagen bij tegenstander Heerenveen een hoop oud-bekenden. Zo stond oud-NEC'ers Syb van Ottele en Anthony Musaba in de basis en zat ook Lucas Woudenberg nog op de bank bij de Friezen. Bij NEC stond voormalig Heerenveen-speler Schöne natuurlijk in de basis.

Aanvallend begin

NEC begon aanvallend tegen Heerenveen. Tavsan kon na drie minuten al alleen op doelman Xavier Mous af, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. Daarna was het Okita die een kans kreeg om vrij door te lopen, maar het duurde te lang voor hij schoot. Daarna volgde er een serie met gevaarlijke hoekschoppen van de thuisploeg. Cas Odenthal was nog het dichtst bij een doelpunt toen hij net naast schoot.
Ook Jordy Bruijn en wederom Tavsan probeerden het nog met een schoten op doel, maar ook zij zag doelman Mous op zijn weg liggen. Daardoor kwamen de Nijmegenaren maar niet op voorsprong. Na een half uur kreeg Heerenveen wat meer grip op het duel, maar de uitploeg kwam niet echt tot hele gevaarlijke kansen. Daardoor gingen beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

NEC op voorsprong

Na rust was het Heerenveen dat aanzette. Eerst kreeg Anthony Musaba meteen na rust een kans, maar hij wist van dichtbij doelman Branderhorst niet te verschalken. Een minuut later was het Tibor Halilovic die met een harde uithaal de lat raakte.
Maar het was NEC dat op voorsprong kwam. Oud-NEC'er Syb van Ottele ging de fout in en leverde de bal in bij NEC. Uiteindelijk kreeg Ali Akman de bal voor zijn voeten en schoof de spits de bal in de korte hoek achter doelman Mous, die nu wel kansloos was: 1-0.
Weer reden tot juichen voor NEC?
Weer reden tot juichen voor NEC? © Broer van den Boom/Orange Pictures

Gelijkmaker Heerenveen

Daarna volgde een fase waarin de wedstrijd een beetje stil viel. NEC viel niet echt meer aan en Heerenveen kreeg ook geen grote kansen meer. Toch was het de uitploeg die wel de 1-1 op het scorebord zette. Een voorzet werd slecht weggewerkt door Souffian El Karouani en daardoor kwam de bal voor de voeten van Joey Veerman, die niet twijfelde en de 1-1 achter doelman Branderhorst schoot.