Sport

Jeffrey Fortes kritisch na deceptie in Den Bosch: 'Als team hebben we het niet goed gedaan'

Jeffrey Fortes was kritisch op De Graafschap in Den Bosch
Jeffrey Fortes was kritisch op De Graafschap in Den Bosch © Omroep Gelderland
'S-HERTOGENBOSCH - Jeffrey Fortes kon het amper geloven. De aanvoerder staarde wat voor zich uit na de onverwachte 2-1 nederlaag in Den Bosch. De Graafschap zakte naar plek drie.
"Ik loop het al weken te zeggen", opende een ontgoochelde Fortes in stadion De Vliert. "Je maakt het jezelf zo veel makkeijker als je scoort. Zij krijgen niet eens veel kansen. Ik denk dat ze drie keer op doel hebben geschoten. Maar het is een terugkerend probleem bij ons."
De Graafschap schoot negen keer tussen de palen. Den Bosch vier keer. "Dit is echt een klote gevoel, want een nederlaag hier had absoluut niet gehoeven. Vanavond was het moeilijker om te verliezen dan te winnen", reageerde de aanvoerder die zelf voor de 1-0 had gezorgd door een schot van Schuurman van richting te veranderen.

Duels

De Graafschap begon sterk. Ook het eerste kwartier na rust was redelijk. Fortes vond dat ook, maar was vooral ook kritisch. "Als team hebben we niet gepresteerd. Zij wonnen ook veel tweede ballen die er net tussen vielen. Niemand die het duel pakt. Daar zullen we toch aan moeten werken. De tegenstander gaat in de tweede helft ook anders staan. Daar moeten wij ons dan aan kunnen aanpassen. Ja, ik ben het met je eens dat het onder aan de streep vanavond gewoon niet goed genoeg was."
De Graafschap-trainer Reinier Robbemond
De Graafschap-trainer Reinier Robbemond © Omroep Gelderland
"Teleurstellend. De spelers zijn hier ook ziek van", stelde een teleurgestelde trainer Robbemond. "Je vergeet jezelf te belonen in deze wedstrijd. Omdat wij niet scoren, houden zij het geloof. Maar het gevoel dat ie bij ons niet meer ging vallen, heb ik niet gehad."

Uitvoering

Robbemond wisselde uiteraard aanvallend. Konings, Gravenberch en Opoku kwamen. In de slotfase ook nog Ted van de Pavert als extra spits. "Over de wissels heb ik gemengde gevoelens. Maar op het moment dat wij het anders gaan doen in de slotfase en Ted van de Pavert nog brengen, moet iedereen wel zijn taak weten. Dat hebben we slecht gedaan, want je moet weten hoe je het dan moet uitvoeren. Maar dan nog hadden we het al veel eerder moeten beslissen", aldus Robbemond.