Sport

De Graafschap-trainer Robbemond overweegt Haen wat rust te geven

Reinier Robbemond is met De Graafschap bezig aan een sterke serie
Reinier Robbemond is met De Graafschap bezig aan een sterke serie © Orange Pictures
DOETINCHEM - De Graafschap ligt op promotiekoers. Buiten Doetinchem werden vijf van de zes duels gewonnen. Vanavond is FC Den Bosch de tegenstander van de huidige nummer twee op de ranglijst.
Trainer Reinier Robbemond zag zijn ploeg vorige week prima voetbal spelen tegen concurrent ADO Den Haag. Vooral voor rust reeg De Graafschap de kansen aaneen. "Je ziet de manier waarop wij willen voetballen er steeds beter uitkomen. Maar we moeten nog beter. Het bleef tegen ADO nog heel lang spannend, maar dat we uiteindelijk scoren was natuurlijk dik verdiend. Nu moet dat weer een vervolg krijgen. Natuurlijk hebben we momenteel veel vertrouwen."

Creativiteit

FC Den Bosch bleef de laatste drie duels ongeslagen. "Toch is het een ploeg waar we voor moeten oppassen. Ze hebben best veel kwaliteit en creativiteit rondlopen. Thuis pakken ze de meeste punten. Ook in deze wedstrijd zullen we weer honderd procent moeten zijn voor een goed resultaat. Geen wedstrijd is makkelijk voor ons."

Voorzichtig

Robbemond zou weleens met Joey Konings in de spits kunnen beginnen. Devin Haen heeft in korte tijd veel wedstrijden gespeeld, ook met Oranje onder 18. "Er komt veel op die jongen af, maar hij moet zichzelf ook niet een te grote druk opleggen. We moeten voorzichtig zijn met Devin en hem niet te veel belasten. Anders maak je een speler kapot. Ik kan jullie er nog niets over zeggen of hij gaat spelen", vertelde Robbemond.

Rentree Van de Pavert

Ted van de Pavert is ook weer beschikbaar. De kans is groot dat de Achterhoeker, ook aanvoerder van De Graafschap, minuten gaat maken in De Vliert waar om 20.00 uur wordt afgetrapt. "Ted is natuurlijk een belangrijke speler voor ons. Het heeft even geduurd door dat breukje in zijn jukbeen en daarna die knieblessure, maar hij is gelukkig weer terug en inzetbaar."

Stabiel

De Graafschap is aan een uitstekende serie bezig. De laatste nederlaag dateert van 13 september toen Jong AZ in Noord-Holland met 2-1 te sterk was. De Achterhoekers worden steeds stabieler en stegen na de nipte zege op ADO vorige week naar de tweede plaats. FC Den Bosch staat veertiende met tien punten minder.
Vermoedelijke opstelling: Jurjus, Lelieveld, Fortes, Van Heertum, Baas; Dekker, Schuurman, Lieftink; Acheffay, Konings (Haen) en Korte.