LONDEN

Bij Vitesse kijken ze hun ogen uit in Londen: 'Stadion kost één miljard euro'

Huub Loeffen geniet in Londen.
Huub Loeffen geniet in Londen. © Omroep Gelderland
LONDEN - Huub Loeffen maakte in september 1990 het eerste Europese doelpunt voor Vitesse. Nu is hij met Vitesse meegereisd naar Londen, om daar zijn club te aanschouwen bij de grote wedstrijd Tottenham Hotspur-Vitesse. Hij en algemeen directeur Pascal van Wijk zijn zeer onder de indruk van de Engelse topclub.
Loeffen en Van Wijk lopen samen door het gigantische stadion in Noord-Londen tijdens een rondleiding van de Engelsen. "Het is echt een hele belevenis. Ik ben met mijn kinderen en een vriend nu in het nieuwe stadion. Het is gigantisch groot en nieuw. Dit is prachtig om mee te maken", zegt Loeffen enthousiast.
Kijk hoe Huub Loeffen en Pascal van Wijk het bezoek beleven:
Bij Vitesse kijken ze hun ogen uit in Londen: 'Dit kost één miljard euro'
Algemeen directeur Pascal van Wijk kijkt ook zijn ogen uit. "Dit maak je echt niet vaak mee. Het stadion heeft één miljard pond gekocht, dat is gigantisch. Ze hebben een veld dat in drie delen binnen een half uur het stadion uit kan en dan toveren ze een kunstgrasveld voor de NFL (American Football) tevoorschijn. Daarnaast hebben ze de langste bar van Europa, van cornervlag tot cornervlag. Zie je het voor je bij ons op de Zuid-tribune? Dat het een mooi stadion is, is een understatement."

'Dit maken weinig spelers mee'

Huub Loeffen weet als geen ander hoe het is om in een groot stadion te spelen. In Londen kunnen er 60.000 man in. "Ja, ik heb in een nog groter stadion in Madrid gespeeld. Daar konden er 100.000 in. Dat is al wel lang geleden hoor, maar dat was ook immens. Het is prachtig om mee te maken hoor, dit maken niet veel spelers mee. Het is voor de club, spelers, trainers en staf de kers op de taart in een seizoen."
Het stadion van de Spurs aan de binnenkant.
Het stadion van de Spurs aan de binnenkant. © Omroep Gelderland

'Hoop op een stunt'

Maar tijd om te genieten is er niet echt. Er moet ook gepresteerd worden. Met een puntje kan Vitesse goede zaken doen in de Conference League en houdt de club uitzicht op overwintering in Europa, weet ook Van Wijk. "We hebben thuis al van ze gewonnen, dus ik zou zeggen: Believe in More." Daarmee hoopt de directeur op een stunt. "Ik heb 2-2 gezegd. Dat hoop ik. Met een puntje zouden we nog tweede kunnen worden in de poule, daar gaan we voor."
Loeffen hoopt het van harte. Hij kijkt morgen met veel plezier in het stadion. "Ik vind het hartstikke leuk om dit te zien. Ik ben een Vitesse-man en vind het leuk om naar te kijken. Maar nee, ik heb geen heimwee naar het veld, hoor. Die tijd heb ik gehad."
Zie ook: