Sport

Vitesse traint in gigantisch stadion in Londen: 'Dit is waar wij voetballer voor zijn'

Vitesse trainde woensdag in het imposante Tottenham Hotspur stadion.
Vitesse trainde woensdag in het imposante Tottenham Hotspur stadion. © Omroep Gelderland
LONDEN - Vitesse trainde woensdag in het imposante Tottenham Hotspur Stadium. Via een digitale persconferentie in de mediazaal beschouwden Trainer Thomas Letsch en Jacob Rasmussen voor op de clash van morgen. "We zijn hier niet gekomen voor de mooie entourage."
Bekijk hier het stadion met reacties van Thomas Letsch en Jacob Rasmussen:
Vitesse traint in gigantisch stadion in Londen
De trainer en de verdediger namen in een bijna lege zaal plaats achter de microfoons. Vanwege de Britse coronaregels, die dus ook worden gevolgd door de Engelse topclub, mochten bij de bijeenkomst van een kwartier nauwelijks journalisten aanwezig zijn. De media volgde de meeting vanuit Nederland of op de perstribune in het stadion.
Het prachtige onderkomen van Tottenham Hotspur, tegenstander van Vitesse donderdag in Londen.
Het prachtige onderkomen van Tottenham Hotspur, tegenstander van Vitesse donderdag in Londen. © Omroep Gelderland
Letsch keek bij binnenkomst in het immense stadion allesbehalve vrolijk en ook de aanwezige media werden met weinig interesse door de Engelse topclub opgevangen. "Ik loop hier in de vrieskou rondom het stadion en we weten niet waar we moeten zijn", mopperde Letsch toen hij eindelijk de juiste ingang had gevonden. "Het is niet goed geregeld. Ik ben hier om goed te kunnen trainen, dat is voor mij wat telt."
Letsch in afwachting van de persconferentie
Letsch in afwachting van de persconferentie © Omroep Gelderland

Winnen

Even later, bij de persconferentie, had de Duitse coach zich alweer herpakt terwijl de videoverbinding door de mensen van Tottenham maar moeizaam tot stand kon worden gebracht. "Wij vinden het fijn om hier te zijn", opende Letsch. "Zoals ik eerder zei: we verdienen het om hier een mooie wedstrijd te spelen die we ook willen winnen. En daar zijn we als team ook klaar voor. We zijn hier niet voor de mooie atmosfeer in het stadion of de goede WIFI. We willen resultaat."
Rasmussen hoorde het naast zijn coach met een glimlach aan. "Je wil als voetballers de grootste uitdagingen aangaan. Dit is wat wij willen, spelen tegen een grote club met veel gevaarlijke wapens", sprak de Deen. "Ik hoop dat ze de sterren mee laten doen. Maar wie ze ook opstellen, wij hebben er geen invloed op. We zullen moeten focussen op onszelf en dat doen we dus ook."
Het imposante stadion van Tottenham in Londen vanaf de straat
Het imposante stadion van Tottenham in Londen vanaf de straat © Omroep Gelderland

Impact

Tottenham ontsloeg maandag zijn coach na een reeks teleurstellende resultaten. De ervaren Italiaan Antonio Conte , onder meer ex-Chelsea en Inter, is zijn opvolger en debuteert dus donderdag tegen Vitesse in de Conference League. "Natuurlijk heeft dat veel impact", vertelde Letsch.
"De voorbereiding is voor allebei daardoor anders dan normaal. Voor ons is het ook moeilijker. Er staat één van de beste coaches van dit moment voor de groep van Tottenham. Iemand met een heel duidelijk idee over voetbal. Dan wordt er ook wel iets verwacht en zullen de spelers zich willen laten zien."
Vitesse traint in Londen, de pers mag een kwartier filmen.
Vitesse traint in Londen, de pers mag een kwartier filmen. © Omroep Gelderland

Goed veld

Vitesse won thuis met 1-0 van De Spurs, een stunt van jewelste. De grote sterren bleven toen achter in Londen, maar zullen er donderdag wel bij zijn. 'Ik heb geen idee hoe zij ervoor staan en hoe zij denken over deze wedstrijd", sprak Rasmussen. "Ik neem aan dat ze een bepaald respect voor ons hebben als ploeg. Het stadion is heel indrukwekkend. Het is één van de mooiste stadions van Europa. Maar of er nu 90.000 mensen zitten of 15.000, dat maakt me niet uit. Als we maar op een goed veld spelen. Dat vind ik veel belangrijker."