Sport

Gravenberch dankt Konings voor heldenrol, maar trainer minder blij

Danzell Gravenberch scoort de 1-0.
Danzell Gravenberch scoort de 1-0. © BSRAgency/Orange Pictures
DOETINCHEM - Danzell Gravenberch was de grote held bij De Graafschap vrijdagavond door een strafschop in de ultieme slotfase raak te schieten. Maar trainer Reinier Robbemond was niet echt blij met de manier waarop dat ging. "Hij mag blij zijn dat hij hem binnen schiet, anders had hij een groot probleem."
Het is de 89e minuut als De Graafschap er al bijna een wedstrijd op heeft zitten waarin kans op kans werd gecreëerd, maar de bal wil er maar niet in. Tot het moment dat De Graafschap in de 89e minuut een penalty krijgt als Lelieveld wordt gevloerd.
Bekijk hier wat Gravenberch en Robbemond van het strafschopmoment vonden.
Discussie rond de penalty van Gravenberch
Danzell Gravenberch is als spits net ingevallen bij de Superboeren en overlegt met Joey Konings, die normaal de strafschoppen neemt. Uiteindelijk staat Gravenberch achter de bal en schiet hij de winnende treffer binnen. "Ja, ik vroeg hem of ik de strafschop mocht nemen. Ik vind het enorm tof dat hij hem mij gunde. Ik had vandaag het gevoel dat ik hem zou maken, daarvan was ik overtuigd. Dus ik heb hem na afloop heel vaak bedankt dat ik hem mocht nemen."
Gravenberch vindt ook dat hij dit even nodig had. "Ja, ik speel niet veel en als spits wil je scoren. Deze was dus extra lekker. Ook voor mijn vertrouwen. Ik ga nu wel lekker slapen."

"Hij mag blij zijn dat hij hem maakt"

Trainer Reinier Robbemond was natuurlijk in zijn nopjes met de winst. Maar was niet echt te spreken over de manier waarop de discussie rond de strafschop ging. "We hebben daar gewoon afspraken over. Joey neemt ze en maakt ze ook allemaal. Dus wij gingen er ook vanuit dat hij hem zou nemen. Gelukkig gunt Joey de bal dan aan Danzell anders had je helemaal een lange discussie gehad."
De 1-0.
De 1-0. © Omroep Gelderland
Uiteindelijk scoorde Gravenberch wel. "Ik ben heel blij dat hij hem erin schiet, anders had hij een groot probleem gehad. Dat begreep hij ook. Hij heeft zijn excuses aangeboden, maar hij legt wel onnodig druk op Joey Konings en zichzelf. Dat moet hij gewoon niet doen. Ik ben dus nu wel blij, maar ik heb het hem wel verteld, laat dat duidelijk zijn."
Gravenberch juicht na de 1-0.
Gravenberch juicht na de 1-0. © Orange Pictures

'Stap maken'

De 1-0 was uiteindelijk een magere afspiegeling, zo vond ook de trainer. "Het was totaal niet in verhouding met wat we lieten zien. Ik ben echt trots op de manier hoe we hebben gespeeld. Tegen een hele goede, stugge, tegenstander hebben we heel dominant gespeeld en veel kansen gekregen. Het enige waar ik niet tevreden over ben is dat we die kansen niet benutten en onszelf belonen. Maar dat is een stap die we nog moeten maken."