Sport

Vitesse mist Wittek ook tegen SC Heerenveen

Thomas Letsch beschouwt voor op Heerenveen-Vitesse.
Thomas Letsch beschouwt voor op Heerenveen-Vitesse. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Maximilian Wittek moet ook de wedstrijd tegen SC Heereenveen, komende zaterdag, laten schieten. De vleugelverdediger van Vitesse raakte geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur en zit sinds die tijd aan de kant.
De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles moest de Duitser vorige week al missen. Vitesse ging thuis met 1-2 onderuit tegen de ploeg uit Deventer.
En die nederlaag wil trainer Thomas Letsch snel achter zich laten. "We zijn ons bewust van wat we toen verkeerd hebben gedaan. We hebben de fouten nog eens besproken en we moeten onze kansen beter gaan benutten. Met dat in het achterhoofd zijn we meteen vooruit gaan kijken naar Heerenveen. Maar het is niet zo dat ik de spelers op moest peppen ofzo, want we hebben nog altijd meer gewonnen dan verloren."
Maar Heerenveen is niet de makkelijkste tegenstander. "Nee, het is een team dat al jaren lang samen speelt. Ze hebben een belangrijke speler verloren met Mitchell van Bergen, maar ze hebben met Joey Veerman, Siem de Jong en Henk Veerman voorin een duidelijke structuur. Daarnaast kunnen ze goed variëren in hun speelstijl. Heerenveen is ook goed begonnen aan de competitie. We weten wat er op ons afkomt, het wordt een zware uitwedstrijd", stelt de coach.

Geschorste Bero

En in die uitwedstrijd kiest trainer Thomas Letsch gewoon weer voor Markus Schubert op doel. Ondanks het feit dat de keeper kritiek krijgt en de penalty veroorzaakte tegen Go Ahead, waardoor de Arnhemse ploeg onderuit ging. Matus Bero is geschorst, hij wordt waarschijnlijk vervangen door Patrick Vroegh of Yann Gboho.
Riechedly Bazoer keert juist weer terug van een schorsing. Daardoor zit Enzo Cornelisse weer op de bank.
Wittek is er dus ook nog altijd niet bij. Hij wordt, bij afwezigheid van Million Manhoef, wederom vervangen door Romaric Yapi.
Vermoedelijke opstelling: Schubert, Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Tronstad, Gboho/Vroegh, Openda, Yapi; Frederiksen, Darfalou