Sport

NEC niet op volle sterkte in lege Goffert tegen FC Groningen

NEC moet in een lege Goffert spelen zondag
NEC moet in een lege Goffert spelen zondag © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - NEC keert zondag noodgedwongen terug naar het coronatijdperk, toen er zonder publiek moest worden gevoetbald. Tegen FC Groningen speelt de ploeg in een lege Goffert.
NEC zal alleen ondersteund worden door wat businessclubleden, die wel het stadion binnen mogen. De rest van het stadion blijft leeg, omdat er vanwege de veiligheid geen fans worden toegelaten.
NEC in leeg stadion tegen FC Groningen
De Nijmegenaren zijn zondag niet op volle sterkte. Naast de langdurig geblesseerde Rens van Eijden en Mathias De Wolf is ook de Deen Mikkel Duelund nog niet fit. De middenvelder kampt nog altijd met een voetblessure. Ook spits Pedro Ruiz is niet speelklaar, net als Joep van der Sluijs. Magnus Mattsson traint wel weer mee en keert zondag terug in de wedstrijdselectie.
Ali Akman stond vorige week in de spits
Ali Akman stond vorige week in de spits © Omroep Gelderland
De vraag is of trainer Rogier Meijer opnieuw kiest voor Ali Akman in de spits. De jonge Turk kende een vliegende start in de eredivisie, maar worstelt al weken met zijn vorm. Afgelopen weekend won NEC met Akman in de basis wel met 2-1 uit tegen FC Twente. NEC staat daardoor op de achtste plaats en heeft vier punten meer dan FC Groningen, de huidige nummer vijftien.
Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; van Rooij, Marquez, Odenthal, El Karouani; Barreto, Bruijn, Schöne; Tavsan, Akman, Okita.