Instellingen

NEC heeft geen moeite met amateurs en bekert verder

Directeur Wilco van Schaik woensdag tussen de NEC-fans.
Directeur Wilco van Schaik woensdag tussen de NEC-fans. © Orange Pictures
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - NEC heeft zich met een zakelijke zege geplaatst voor de volgende ronde in de beker. VV Capelle kreeg in eigen huis met 3-0 klop.
Trainer Meijer hield de ervaren Barreto en Schöne op de bank. De routiniers kregen rust en mogen zondag in het lege stadion in Nijmegen weer aan de bak tegen FC Groningen. Voor NEC was het zaak niet al te veel krachten te verspillen in de ontmoeting met de hoofdklasser uit Zuid-Holland.
Na een sfeervolle opkomst, met vuurwerk van de fans van Capelle en op het veld, zocht NEC uiteraard direct de aanval. De gewenste start kwam er en kreeg NEC min of meer in de schoot geworpen. Na slecht uitverdedigen schoot Tavsan overtuigend raak.

Slordig

Capelle was echter ook dreigend en kreeg zeker mogelijkheden op het matig verlichte sportpark t' Slot in Capelle. Met veel enthousiasme probeerde de voormalige topamateurclub de gelijkmaker te realiseren. NEC was bij tijd en wijle erg slordig, maar trok de wedstrijd wel steeds meer naar zich toe.
Dat leidde tot grote kansen voor Tavsan na goed werk van Vet. NEC voerde de druk verder op en op slag van rust maakte Tavsan ook de tweede Nijmeegse treffer met een bekeken schuiver. Die goal leek al de beslissing van het bekerduel.
NEC op 2-0 in Capelle, het lijkt al beslist gezien het overwicht
NEC op 2-0 in Capelle, het lijkt al beslist gezien het overwicht © Omroep Gelderland

Offensief

Na rust joeg Capelle opnieuw op de aansluitingstreffer. Vukovic moest aan de bak, maar deed dat met verve. Het offensief ebde ook weer weg en ondertussen verzuimde Bruijn namens NEC om de 3-0 te maken. Die viel later alsnog toen invaller Romeny een minuut of vijf in het veld stond voor de tegenvallende Akman.
In die stand kwam geen verandering meer. Meijer wisselde nog hier en daar en bracht ook Beekman en El Karouani nog binnen de lijnen. Diep in de tweede helft was er wat dreiging tussen beide supportersgroepen in Capelle, maar gelukkig liep het niet uit de hand en konden stewards in de hoek van de hoofdtribune erger voorkomen.

Bal vol in gezicht

En dan was er nog een incident in de eerste helft voor de dug-out van NEC. Daar kreeg Meijer van twee meter afstand een bal vol in zijn gezicht. De trainer keek net naar een andere situatie op het veld, toen Verdonk de bal een hengst gaf. “Hier moet ik het morgen met Calvin nog even over hebben”, grapte Meijer na afloop.

Ook De Treffers door

Ook de amateurs van De Treffers kwamen woensdagavond in actie. Zij namen het in eigen huis in Groesbeek op tegen de Rijnsburgse Boys. Uiteindelijk brachten strafschoppen de beslissing in het voordeel van de thuisploeg. Dit nadat de wedstrijd na verlenging in 2-2 was geëindigd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!