Instellingen

NEC zet jeugdspeler uit de club na rellen rond derby

De rellen na afloop van NEC-Vitesse.
De rellen na afloop van NEC-Vitesse. © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Een jeugdspeler van NEC die heeft meegedaan aan de rellen rond de wedstrijd NEC-Vitesse, is uit de club gezet.
De jongen, die in het onder-18 team zit, is herkend door de politie als jeugdspeler van de Nijmeegse club, zo zegt NEC na berichtgeving van De Gelderlander. De club heeft daarom besloten de speler niet meer terug te laten keren in de academie.
"Dit gedrag hoort niet bij de normen en waarden die wij als club uitdragen en we distantiëren ons van het gedrag dat hij heeft laten zien. Om die reden hebben we de desbetreffende jeugdspeler laten weten dat er voor hem geen plek meer is in onze jeugdopleiding", vertelt de woordvoerder van de club.

22 aanhoudingen

De politie had na de wedstrijd NEC-Vitesse op 17 oktober de handen vol aan relschoppers. Er werden politiebusjes vernield en er werd 'extreem veel geweld gebruikt'. De politie heeft die zondag 22 aanhoudingen verricht. Maar er worden nog altijd relschoppers gezocht. Het rechercheteam van de politie waarschuwt relschoppers en vraagt hen zich te melden, anders worden er beelden openbaar gemaakt waarop ze herkenbaar zijn.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!