Sport

Matchwinner Vet scoorde heel snel: 'Na 59 seconden, hoorde ik'

Javier Vet glundert na afloop.
Javier Vet glundert na afloop. © Omroep Gelderland
ENSCHEDE - Door een doelpunt van invaller Javier Vet won NEC zondag met 2-1 op bezoek bij FC Twente. De middenvelder, die dit seizoen nog niet veel minuten maakte, had nog geen hele minuut nodig om tot scoren te komen.
Vet stond net binnen de lijnen, toen hij de bal van de Twente-defensie afsnoepte en zo NEC weer op voorsprong schoot. “Het was een fijne goal”, zegt de invaller er zelf over. “Het voelt lekker. Ik hoorde dat ik er 59 seconden in stond.”
Kijk en luister naar de reacties van Javier Vet en Mattijs Branderhorst:
Javier Vet en Matthijs Branderhorst na FC Twente - NEC

‘We zijn gewoon doorgegaan’

Voor NEC was het een roerige week, na verlies in de derby tegen Vitesse en de nasleep van die wedstrijd door ongeregeldheden. “Het is daarom wel heel belangrijk dat we een positief bericht de wereld in kunnen sturen”, meent Vet, nadat een trotse trainer Rogier Meijer al vertelde dat ze 'de rotweek' door deze overwinning nu echt achter zich kunnen laten.
“We zijn gewoon doorgegaan, laten nu zien dat we het los hebben kunnen laten. Deze zege is belangrijk", vindt matchwinner Vet. Al mag NEC ook zijn doelman bedanken. “Mattijs heeft ons wel vaak gered, ja”, zegt Javier Vet daarover.
Mattijs Branderhorst hield NEC op de been.
Mattijs Branderhorst hield NEC op de been. © Omroep Gelderland

‘Heb er zeker vier gepakt’

Want waar Vet voor de tweede Nijmeegse treffer zorgde, hield doelman Mattijs Branderhorst er een hoop ballen uit. “Ik heb er zeker vier gepakt”, kijkt de doelman terug op zijn optreden.
“Mijn spel valt op, omdat Vet die goal maakt. Omdat we winnen komt de nadruk dan op mijn reddingen te liggen. Dit is een geweldige en knappe overwinning van ons”, aldus de doelman.

'Misschien blijven we wel uit spelen'

Door deze zege staat NEC nu op de achtste plaats met veertien punten, waarvan er tien gepakt zijn in uitwedstrijden. "Misschien blijven we wel uitwedstrijden spelen", grapt Vet, doelend op het feit dat De Goffert met supporters onbruikbaar is.
"De eerst volgende is in ieder geval uit, met Capelle in de beker", zegt trainer Meijer. "We horen wel waar we gaan spelen. Ik begreep dat clubs ons wel willen hebben, maar gemeenten vooral niet."
NEC hoopt maandag kenbaar te maken of de thuiswedstrijden nu in een lege Goffert gespeeld gaan worden.