Instellingen

NEC sluit rampweek af met knappe zege in Enschede

NEC'ers vieren de voorsprong in Enschede.
NEC'ers vieren de voorsprong in Enschede. © BSR Agency
ENSCHEDE - Na een roerige week is NEC erin geslaagd om - voor het eerst sinds 2005 - te winnen in Enschede. FC Twente werd met 2-1 verslagen, mede door een doelpunt van invaller Javier Vet die koud in het veld stond.
NEC doet het dit seizoen goed in uitwedstrijden, de ploeg van Rogier Meijer sprokkelde - voor dit duel - op vreemde bodem al zeven punten bij elkaar. Daar komen er nu dus drie bij, dat het totaal punten op veertien brengt.

Saai duel

Toch was de eerste helft van beiden kanten weinig verheffend en zelfs saai, Pas na een half uur kreeg NEC de eerste kans van de wedstrijd, toen Johnatan Okita zich na een solo vrijspeelde maar geen energie meer had voor een schotkans. FC Twente wilde voor rust nog een strafschop na een mogelijke handsbal van Marquez, maar arbiter Kevin Blom ging daar niet in mee.
Okita was voor rust het meest dreigend.
Okita was voor rust het meest dreigend. © Omroep Gelderland
Na rust was het een totaal andere wedstrijd. Ondanks aanvallende wissels van FC Twente, kwam NEC uit het niets op voorsprong. Elayis Tavsan faalde niet nadat hij de bal voor zijn voeten kreeg en oog-in-oog stond met doelman Unnerstall: 0-1.

Kansen voor Twente

FC Twente kreeg daarna een reeks kansen en maakte de achterstand binnen acht minuten ook goed. Invaller Virgil Misidjan dribbelde zich door de Nijmeegse defensie en kon de bal zo in de lange hoek plaatsen (1-1). De Tukkers drongen nog meer aan, kregen met Vlap en Rots ook kansen op de 2-1, moesten zelf een tegentreffer incasseren.
Javier Vet schreeuwt het uit na zijn doelpunt.
Javier Vet schreeuwt het uit na zijn doelpunt. © BSR Agency

Vet matchwinner

Invaller Javier Vet, koud binnen de lijnen, faalde niet om NEC op 1-2 te zetten na balverlies van Twente. Vet stond nog geen minuut in het veld. De Nijmeegse formatie overleefde vervolgens een zwaar slotoffensief van de Tukkers. Zelfs doelman Unnerstall ging mee naar voren, maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!