Sport

Robbemond ziet verdiende overwinning van energiek De Graafschap

De Graafschap boekte zijn vijfde uitzege
De Graafschap boekte zijn vijfde uitzege © Orange Pictures
VENLO - De Graafschap pakte belangrijke punten bij VVV Venlo. Spelers en trainers spraken over een wedstrijd met 'veel strijd', maar zagen ook een 'verdiende zege.'
Robbemond straalde in De Koel. Na een spannende en hectische slotfase was er duidelijk opluchting bij de trainer van De Graafschap. "Ik vond de drie punten wel terecht als ik zo terugkijk. Wij krijgen toch de meeste kansen, zeker in de eerste helft. Maar dan moet je wel dodelijker zijn, je kunt de wedstrijd dan eigenlijk al beslissen. We staan direct al één op één. Op die manier blijven zij natuurlijk wel in de wedstrijd."
Reacties van Korte en trainer Robbemond op de 1-2 zege bij VVV

Onnodig

Giovanni Korte brak na rust de bal door de bal vol met de wreef in de bovenhoek te rossen. "Een heerlijke goal", glunderde Korte nog na. "Dit was een hele lekkere en daarna kwam de wedstrijd ook wel echt los. Jammer dat we zo snel een onnodige goal tegenkrijgen, maar gelukkig scoren we ook weer direct. Dat is fijn voor het gevoel op dat moment. Dit zijn belangrijke en hele mooie punten."
Ook Robbemond baalde van de tegengoal. "Daar word ik wel eens moe van. We geven namelijk zo weinig weg, ook dit was denk ik het tweede schot op doel van ons. Gelukkig redt Hidde ons nog in de slotfase. Wat ik wel zie is dat we niet snel in de war raken. Ze blijven ook echt voetballen en strijden om de punten binnen te halen."
De Graafschap boekte zijn vijfde uitzege. "Ik kan dat niet goed plaatsen", reageerde Korte. "Ik heb er dus ook geen echte verklaring voor. Je zou namelijk verwachten dat we thuis voor onze eigen aanhang juist meer zouden winnen. Maar goed, dat hebben ze dan nog tegoed van ons."