Sport

De Graafschap overleeft hectische slotfase en wint knap bij VVV

De Graafschap wint van VVV
De Graafschap wint van VVV © Orange Pictures
VENLO - De Graafschap heeft uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Reinier Robbemond klopte VVV in Venlo. Het werd 2-1 voor de Achterhoekers. Alle goals vielen na rust.
Met een ongewijzigde ploeg in vergelijking met het duel van vorige week tegen FC Eindhoven ging De Graafschap op jacht naar de volle winst in Venlo. Haen kreeg opnieuw de voorkeur boven Joey Konings tegen de degradant van het vorig seizoen. De Graafschap opende sterk. Haen bediende keurig de meegesprinte Acheffay die al vroeg in de wedstrijd een opgelegde kans om zeep hielp. Doelman Zima bracht knap redding.

Evenwicht

De Graafschap controleerde in De Koel en probeerde vooral de snelheid van Korte en Acheffay te benutten tegenover de niet al te rappe verdedigers van VVV. Dekker kreeg vanuit een afvallende bal een aardige mogelijkheid, maar hij schoot hard over. De Noord-Limburgers kwamen geleidelijk beter in de wedstrijd. Kansen waren er voor Braken en in de slotfase van de eerste helft voor de Boer. Jurjus pareerde uitstekend.
Devin Haen uit Zieuwent stond ook tegen VVV in de basis bij De Graafschap
Devin Haen uit Zieuwent stond ook tegen VVV in de basis bij De Graafschap © Orange Pictures

Veel goals

In de tweede helft brak het duel echt los. De Graafschap kwam snel op voorsprong door een schitterende uithaal van Giovanni Korte. Lieftink ontfutselde de bal en legde beheerst breed op de linksbuiten. Korte liet daarmee zijn derde goal van het seizoen noteren. Maar VVV antwoordde snel na knullig balverlies van Lieftink. Braken, ex-NEC, knalde raak in de lange hoek.
De Graafschap was echter allesbehalve van slag en stond al snel voor een tweede keer op voorsprong. Van Heertum, niet voor het eerst, schoot uit de draai knap raak en maakte zo weer een belangrijke goal voor De Graafschap. Het was zijn derde van dit seizoen. VVV drong uiteraard aan met opportunistisch voetbal en kreeg ook nog wel wat mogelijkheden. Ondertussen bracht Robbemond diep in de tweede helft vier nieuwe krachten binnen de lijnen met Vergara Berrio, Opoku, Gravenberch en Konings.

Ongewijzigd

VVV was in blessuretijd nog heel dicht bij de gelijkmaker. Jurjus hield De Graafschap echter op de been met een cruciale redding op een schot van Johansson.
De Graafschap hield dus stand in Venlo en verstevigde daarmee zijn positie in de top van de eerste divisie. Omdat Volendam en Excelsior ook wonnen, blijft het verschil met de nummers één en twee ongewijzigd. Veel tijd om te genieten van de knappe zege bij VVV heeft De Graafschap niet. Dinsdag wacht het bekerduel bij de hekkensluiter in de eredivisie PEC Zwolle.