Sport

Vitesse wint van Engelse grootmacht: 'Maar we blijven nederig'

Vitesse-trainer Thomas Letsch
Vitesse-trainer Thomas Letsch © BSRAgency/Orange Pictures
ARNHEM - Vitesse beleefde een bijzondere avond in GelreDome. De Engelse topclub Tottenham Hotspur kreeg voor een uitverkocht huis klop. De overwinning was ook nog eens dik verdiend.
Euforische taferelen donderdagavond in GelreDome. Vitesse vierde feest na de knappe maar ook zwaarbevochten overwinning op Tottenham. "Iedereen is natuurlijk heel blij. Dit was een speciale avond. We winnen niet alleen, maar het was ook nog verdiend. Dat is eigenlijk niet normaal tegen een team als Tottenham Hotspur."
Bekijk hier de blije reacties bij Vitesse.
Bekijk hier de reacties van Letsch en Wittek na de stunt

D-team

Opmerkingen dat de Engelse topclub verscheen zonder de grote sterren en met een zogeheten B-team, pareerde Letsch als volgt. "Het kan me niet schelen wie er speelt. Steven Bergwijn bijvoorbeeld is een topspeler. Als je speelt tegen Tottenham maakt het niet uit wie er speelt. Dan is er geen B-team en ook geen C of D-team vind ik. We winnen van de club Tottenham Hotspur", aldus Letsch.
Voor het eerst in zeven jaar speelde Vitesse in een uitverkocht stadion met bijna 24 duizend mensen. "De sfeer was geweldig. In de eerste helft vroeg ik me wel even een keer af 'waar zijn jullie'. Maar in de tweede helft kregen we het publiek nog meer aan onze kant. En zeker na de goal van Wittek was het waanzinnig. Niemand verliet het stadion. We zouden het altijd wel zo willen", glimlachte de coach.

Nederig

Vitesse verkeert in een sterke fase van het seizoen. De laatste drie duels werden gewonnen. Letsch heeft daar wel verklaringen voor. "Waarom het zo goed gaat? Er staat een team. We vechten voor elkaar en iedereen gelooft in onze manier van spelen met een uitstekende mentaliteit. We hadden voor deze wedstrijd ook het gevoel dat wij in staat waren om te winnen van De Spurs. Maar we blijven nederig. Niemand gaat hier zweven. Dat zijn oorzaken waarom het zo goed gaat nu."
"Ik ben trots op wat we aan het doen zijn", verwoordt Letsch zijn gevoelens. "Je ziet ook dat we het gewend zijn om de drie dagen een wedstrijd te spelen. En tussendoor blijft iedereen scherp tijdens de trainingen. Niemand verzaakt."

Goudhaantje

Maximilian Wittek was weer eens het goudhaantje voor Vitesse. De Duitser maakte al zijn vierde Europese goal van dit seizoen. "Het gaat om het team. Natuurlijk ben ik blij dat ik weer mag scoren, maar als we verliezen heeft dat helemaal geen waarde. We speelden tegen deze topploeg erg goed", vond de gedreven linksback.

Ballen tonen

"We hebben hoog druk gezet en bleven compact. We verdienden de punten ook gewoon. Vitesse heeft ballen getoond. Iedere week blijven we maar gaan. We winnen nu drie wedstrijden op rij. Maar daarom zijn we ook voetballer. Elke wedstrijd is goed voor je vertrouwen als je wint. Dan kom je in een flow. Net als vorig seizoen in het begin dat zo was."
"Onze positie in de groep is halverwege de strijd gewoon goed met zes punten", keek Letsch ook even naar de stand. "We krijgen nu twee zware uitwedstrijden. Eerst in Londen en dan in Rennes tegen Stade. Maar ook daar zullen we spelen om te winnen, al zal dat uiteraard niet makkelijk zijn."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!