Sport

Vitesse helemaal terug in de race in Conference League

Vitessenaren vieren feest.
Vitessenaren vieren feest. © BSR Agency/Orange Pictures
Vitesse maakt nog voldoende kans om door te komen in de Europese Conference League. Na de sensationele winst op Tottenham Hotspur is de stand in de poule weer helemaal open.
Vitesse komt na drie wedstrijden op zes punten en doet volop mee voor de eerste twee plekken in de poule. Stade Rennais won met 2-1 in Slovenië van NS Mura en gaat nu ongeslagen aan kop in de groep met zeven punten. De Fransen speelden alleen tegen De Spurs gelijk en wonnen eerder al van Vitesse.
De club uit Arnhem is na de verrassende zege op Tottenham helemaal terug in de race en volgt op een tweede plaats met zes punten. De Engelsen staan met vier punten teleurstellend derde. Het was overigens de eerste keer dat Vitesse in Arnhem in een Europese wedstrijd scoorde tegen een club uit Engeland.
Over twee weken speelt Vitesse de kraker op White Hart Lane in Noord-Londen. Als Vitesse dat duel verliest, heeft het nog een minieme kans om door te gaan.
Vitesse moet ook nog op bezoek in Rennes en speelt vervolgens nog thuis tegen het Sloveense Mura. Zondag hervat de ploeg van Letsch de competitie thuis tegen Go Ahead Eagles.