Sport

Vitesse stunt tegen Engelse grootmacht Tottenham

Vitesse wint van Tottenham Hotspur door een doelpunt van Wittek.
Vitesse wint van Tottenham Hotspur door een doelpunt van Wittek. © BSRAgency/Orange Pictures
ARNHEM - In een prachtige ambiance speelde Vitesse donderdagavond een uitstekende wedstrijd tegen Tottenham Hotspur en werd er zelfs met 1-0 gewonnen van de Engelse grootmacht.
Kijk hier naar de reacties na de stunt in GelreDome.
Bekijk hier de reacties van Letsch en Wittek na de stunt
Een uitverkocht GelreDome, vlaggetjes op de tribune, gezang en een prachtig spandoek leidden deze belangrijke wedstrijd tegen de Engelsen in.
De Vitesse-supporters hebben goed hun best gedaan op een doek.
De Vitesse-supporters hebben goed hun best gedaan op een doek. © Omroep Gelderland
Vitesse liet eerder Europees al zien in dit soort wedstrijden wat extra's te kunnen brengen en daar leek het vandaag ook weer op.
Al binnen vijf minuten was daar de eerste kans voor de thuisploeg. Loïs Openda stak Nikolai Baden Frederiksen weg en de Deen probeerde de bal achter doelman Pierluigi Gollini te krijgen, maar dat lukte net niet. Daarna bleef Vitesse vooral heel veel strijd leveren, maar grote kansen bleven een tijdje uit. De tweede kans kwam er uiteindelijk wel toen Jacob Rasmussen namens Vitesse een bal net langs de paal kopte uit een hoekschop.
Tottenham kon na een half uurtje het duel wat meer controleren, maar kreeg geen enkele kans. Daardoor ging Vitesse met een aardige tussenstand de rust in.

De lat

Meteen na rust waarschuwde de uitploeg Vitesse wel. Het was Bryan Gil die van afstand de lat wist te raken. Lo Celso schoot daarna de rebound in de handen van doelman Schubert. Maar hoewel het schot een waarschuwing leek, drong Vitesse de Engelsen daarna weer terug in hun hok.
Vitesse viel aan, zette druk en was agressiever dan de Engelse grootmacht. Rechtsback Eli Dasa was ook dicht bij een doelpunt toen zijn schot net naast het doel belandde. En niet veel later mocht de Israëliër weer aanleggen voor een schot, maar nu vond hij de handen van doelman Gollini.
Dasa gevaarlijk namens Vitesse.
Dasa gevaarlijk namens Vitesse. © Omroep Gelderland

Terechte voorsprong

Vitesse kwam vervolgens op een terechte voorsprong toen Eli Dasa een goede assist afleverde op Maxi Wittek die weer eens met zijn been kon uithalen. De Duitser schoot goed raak in de verre hoek en een stunt leek in de maak. Daarna kwamen de Spurs ook niet meer echt in de buurt van het doel van Vitesse.