Sport

NEC-directeur maant Bruls tot kalmte met KitKat

Wilco van Schaik met de KitKat-repen.
Wilco van Schaik met de KitKat-repen. © NEC
NIJMEGEN - NEC-directeur Wilco van Schaik is op originele wijze begonnen aan de gesprekken met burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen over de aanpak van de hooligans.
"Voor de burgemeester neem ik vanmiddag een KitKat mee naar het gemeentehuis en zal de voor nu volgens mij beste woorden aan het begin van de meeting uitspreken: ‘Meneer Bruls, have a break have a KitKat’. Als de burgervader lekker van zijn KitKat geniet zal ik nogmaals vertellen hoe wij als club erin staan en wat we eraan gaan doen."

Vergunning NEC intrekken

Bruls liet zich voorafgaand aan het gesprek fel uit en zei dat hij de vergunning van NEC wil intrekken als de club niet met een duidelijk plan komt om de hooligans aan te pakken. NEC wilde niet inhoudelijk reageren voorafgaand aan de gesprekken.
Namens de supportersvereniging is voorzitter Jeroen Rengers ook enigszins terughoudend. "De uitspraken van de burgemeester wekken bij ons verbazing op. Goed dat de club zich direct heeft uitgesproken. Wij hebben gisteren, al voor zijn uitspraken, een overleg met de burgemeester aangevraagd om te spreken over zaken waar wij als Supportersvereniging tegenaan lopen.”

Zie ook: