Sport

Klaas-Jan Huntelaar gaat ook meelopen in jeugdopleiding De Graafschap

Klaas-Jan Huntelaar
Klaas-Jan Huntelaar © EPA
DOETINCHEM - Oud-international Klaas-Jan Huntelaar uit Angerlo loopt de komende tijd mee in de jeugdopleiding van De Graafschap. Dat maakte de Doetinchemse club donderdag bekend.
Dinsdag kwam al naar buiten dat de voormalige topspits twee dagen in de week op snuffelstage gaat bij Vitesse onder 21. De 38-jarige Huntelaar wil zich oriënteren op een mogelijke loopbaan als trainer.
“We zijn hartstikke blij dat Klaas-Jan nu thuiskomt en mee wil kijken in onze jeugdopleiding”, aldus hoofd jeugdopleidingen Jefta Bresser. “Ik heb Klaas-Jan onder mijn hoede gehad als beginnend speler en vind het een eer om Klaas-Jan nu te begeleiden in zijn eerste stapjes van zijn mogelijke trainersloopbaan.”
Huntelaar doorliep in het verleden een groot deel van de jeugdopleiding van De Graafschap, voordat hij vertrok naar PSV. Na zijn vertrek naar PSV keerde de spits nog een half jaar op huurbasis terug in Doetinchem en speelde negen duels in de hoofdmacht van De Graafschap, waarna hij een roemrijke carrière kende in binnen- en buitenland. Zo speelde hij 76 interlands, waarin hij 42 keer scoorde.