Sport

Baden Frederiksen twijfelt of hij topspits Harry Kane op het veld wil zien

Baden Frederiksen zou Kane ook wel graag zien spelen.
Baden Frederiksen zou Kane ook wel graag zien spelen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Komt Harry Kane morgen mee naar Arnhem? Dat is de vraag. De trainer van Tottenham Hotspur, Nuno Espirito Santo, zegt belangrijke spelers te sparen, maar misschien zit de steraanvaller wel op de bank bij de Engelse grootmacht. Vitesse-aanvaller Nikolai Baden Frederiksen twijfelt of hij steraanvaller Kane wel op het veld wil zien.
Buiten Harry Kane, hoopt het Arnhemse publiek natuurlijk ook een glimp op te vangen van Heung-min Son, de andere sterspeler in het Engelse kamp. Maar of beide spelers überhaupt minuten gaan maken, is de grote vraag. Wat Vitesse-aanvaller Nikolai Baden Frederiksen betreft blijven de twee in Engeland achter... of toch niet?
Vitesse kijkt uit naar het duel met Tottenham Hotspur:
Vitesse extra gemotiveerd voor duel met Tottenham
"Ik hoop dat ze niet spelen, dat is geen geheim", begint de Deen zijn verhaal. "Maar aan de andere kant, het is voor een spits natuurlijk ook geweldig om met Kane op hetzelfde veld te staan. Dat is een inspiratie voor elke spits, want hij is een van de besten ter wereld. Het liefst wil ik me morgen vergelijken met hem en kijken waar ik sta. En ik kan dan ook nog wat dingen van hem leren en toepassen in mijn eigen spel. Het is dus een mix voor mij tussen de hoop dat hij wel en niet speelt."

'Reden waarom je start met voetbal'

Baden Frederiksen heeft ook veel lof voor spelers als Kane en Son. "Als kleine jongen kijk je naar zulke spelers op de televisie. Zij zijn de reden waarom je start met voetballen. Het zou dan toch ook geweldig zijn om tegen ze te mogen spelen."
Vitesse-spits Baden Frederiksen.
Vitesse-spits Baden Frederiksen. © Omroep Gelderland
Maar alleen tegen ze spelen is wat Frederiksen betreft niet genoeg. Hij wil ook punten pakken. Zijn trainer Thomas Letsch denkt dat dat mogelijk is. "Elke wedstrijd is er een kans. Hoewel zij spelers hebben met veel snelheid en veel beweging, is het aan ons de taak om compact te blijven staan en bij hen de ruimtes te zoeken. Wij hebben een idee hoe we dat moeten doen, maar dat ga ik jou niet vertellen. Maar het allerbelangrijkste is dat we de juiste mentaliteit tonen. Tegen Feyenoord vochten we heel goed, dat is ook belangrijk. Daarmee kunnen we ook het geluk aan onze kant krijgen."