Instellingen

NEC zoekt tot januari ander stadion: 'We kunnen zelfs naar het buitenland'

Het moment waarop de tribune inzakte.
Het moment waarop de tribune inzakte. © ANP
NIJMEGEN - Directeur Wilco van Schaik denkt dat NEC zeker tot en met december niet in het eigen Goffertstadion kan voetballen. Dat betekent dat de Nijmegenaren voor vier thuiswedstrijden een ander onderkomen moeten vinden.
Zondag stortte een deel van de tribune in na de verloren derby tegen Vitesse. Een container onder de tribune brak de val van de feestvierende uitsupporters.

'Wonder van de Goffert'

Het gaat om een container van sfeergroep Legio, waar onder meer spandoeken inliggen. “Het is het wonder van de Goffert dat die daar stond”, zei de NEC-directeur dinsdag op Radio Gelderland. “Het heeft denk ik veel mensenlevens gered, of in ieder geval veel gewonden voorkomen.”
De container lijkt de tribune deels te hebben opgevangen.
De container lijkt de tribune deels te hebben opgevangen. © Omroep Gelderland
Volgens Van Schaik gaan experts de komende weken onderzoek doen naar de veiligheid van het stadion. “Wij zijn heel benieuwd wat daar uitkomt. We willen u pas weer ontvangen als het veilig is in De Goffert. Tot die tijd zoeken we een alternatief”, zegt hij in een videoboodschap.

Uitwijken naar het buitenland

Over een kleine twee weken, op 31 oktober, staat de eerste ‘thuiswedstrijd’ tegen FC Groningen op het programma. NEC kijkt naar meerdere opties als tijdelijk onderkomen. “Je kunt een hele grote kring om Nijmegen trekken en met al die clubs zijn we in gesprek”, zegt Van Schaik. “We hebben zelfs de mogelijkheid om uit te wijken naar het buitenland.”
De club heeft een prioriteitenlijst opgesteld, waar de stadions aan moeten voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de ondergrond (natuur- of kunstgras), de reisafstand en de bereidwilligheid van de club en de lokale burgemeester. De komende dagen hoopt Van Schaik wat stadions te bezoeken en met directies, stadioneigenaren en veiligheidsregio’s te spreken. “Dan zal er straks een lijstje van twee of drie stadions uitkomen.”

Geen GelreDome

Stadion GelreDome in Arnhem, waar aartsrivaal Vitesse zijn thuiswedstrijden afwerkt, is voor Van Schaik geen optie. “Dat is natuurlijk altijd het geintje dat gemaakt wordt, maar daar hoeven we niet over na te denken. Het is een goed stadion dat ons zou kunnen helpen en ik denk ook dat de directie van Vitesse ervoor openstaat, maar dat moeten we niet doen. Zeker niet na wat er net gebeurd is.”
Luister het volledige gesprek tussen Frank van Dijk en Wilco van Schaik op Radio Gelderland terug:
Frank van Dijk in gesprek met NEC-directeur Wilco van Schaik
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!