Sport

NEC begrijpt sluiting stadion en start zoektocht naar andere locatie

Het Goffertstadion blijft tot nader order dicht.
Het Goffertstadion blijft tot nader order dicht. © ANP
NIJMEGEN - NEC begrijpt de beslissing van de gemeente Nijmegen om het Goffertstadion per direct te sluiten. De gemeente kwam tot dat besluit nadat zondag een tribune van het stadion instortte.
NEC laat dinsdag weten dat het van belang is dat er gedegen onderzoek wordt uitgevoerd, zodat in de toekomst de veiligheid van iedereen in het stadion gewaarborgd is. De Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) zei eerder al dat het stadion pas weer toegankelijk wordt, wanneer onderzoek aantoont dat het er veilig is. De receptie, kantoren en horeca in en rondom het stadion van NEC blijven open.
De Nijmeegse club begint een zoektocht naar een externe locatie, waar het tot nader order zijn thuiswedstrijden kan spelen. De gesprekken daarover met andere clubs en de KNVB zijn maandag al gestart. Of NEC op zondag 31 oktober op eigen veld kan aantreden tegen FC Groningen is nog onduidelijk.

De Koel of De Vliert?

Op vragen van Omroep Gelderland laten VVV Venlo en FC Den Bosch, clubs in de regio, weten dat ze in principe wel bereid zijn om NEC in hun stadion de thuiswedstrijden af te laten werken. Overleg met politie, gemeente en Openbaar Ministerie moet in zo'n geval bepalen of dat mét of zonder supporters kan. De woordvoerder van NEC wil nog niet zeggen of er daadwerkelijk met VVV en FC Den Bosch contact is: "Wel zijn er maandagavond al lijntjes uitgezet."
De woordvoerder van FC Den Bosch merkt overigens nog wel op dat er in het stadion kunstgras ligt.

Contact tussen Groningen en Nijmegen

Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen heeft contact gehad met zijn collega in Nijmegen, zegt hij tegen RTV Noord. "We moeten nu meedenken met NEC", laat de beleidsbepaler weten. "Het is een geluk bij een ongeluk dat het zo is afgelopen. Ik begrijp heel goed dat er nu een heel goed onderzoek komt."
Gudde heeft er nog niet over nagedacht om de wedstrijd bijvoorbeeld om te laten draaien. "Dat zou waarschijnlijk, wat ons betreft, wel kunnen", zegt Gudde als hij geconfronteerd wordt met de vraag. Toch houdt de directeur ook direct een slag om de arm. "Volgens mij wil dat niet in verband met de competitieopzet, maar hier overval je me ook een beetje mee."

Zie ook: