Instellingen

Goffertstadion voorlopig dicht na instorten tribune

De container redde de boel.
De container redde de boel. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het Goffertstadion in Nijmegen blijft voorlopig dicht, omdat niet bekend is wat de oorzaak is van het instorten van een tribune.
Naar aanleiding van het incident had de omgevingsdienst ODRN vandaag een gesprek met de eigenaar, de gemeente Nijmegen. Afgesproken is dat het kantoor en de horeca bij het stadion wel toegankelijk blijven.
Een deel van de tribune van het Goffertstadion zakte zondagmiddag in toen blije Vitesse-supporters al springend de overwinning van hun ploeg vierden. Hun val werd gestuit door een container die onder de tribune stond. Er raakte niemand gewond.

Onderzoek

De gemeente heeft een extern bureau ingeschakeld dat de exacte toedracht onderzoekt. De ODRN onderzoekt zelf ook welke controles in de afgelopen periode zijn uitgevoerd in het Goffertstadion. Hierover kunnen nu geen mededelingen worden gedaan.
De eerste thuiswedstrijd van NEC staat gepland op 31 oktober tegen FC Groningen. Het is onduidelijk of dat duel in het Goffertstadion gespeeld kan worden. "Het stadion zal pas weer toegankelijk worden wanneer uit het onderzoek blijkt dat dit veilig is", aldus de omgevingsdienst.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!