Sport

Vitesse speelt in uitverkocht stadion tegen Tottenham Hotspur

Het stadion van Vitesse zit goed vol donderdag.
Het stadion van Vitesse zit goed vol donderdag. © Ramon van Flymen/ANP
ARNHEM - Vitesse speelt donderdag in een uitverkocht GelreDome tegen Tottenham Hotspur. Voor het eerst sinds 7 april 2019 zijn alle beschikbare kaarten verkocht.
Vitesse speelt tegen de Engelse topclub Tottenham Hotspur in de groepsfase van de Conference League. Bij de thuiswedstrijd zullen zeker 23.731 supporters aanwezig zijn. Daarmee zijn de publieke tribunes helemaal uitverkocht. Er zijn alleen nog een aantal business-kaarten.
Hoewel er in GelreDome eigenlijk nog meer supporters kunnen, moet er volgens Vitesse rekening gehouden worden met meerdere factoren. Onder andere met restricties van de Europese voetbalbond UEFA. "Daarom is dit de maximale capaciteit", zegt de club.

'Op tijd naar GelreDome'

Maandagavond werden de laatste tickets verkocht. Vanwege de grote belangstelling gingen er twee weken geleden nog duizend extra kaarten in de verkoop, maar die waren ook zo verkocht. De Arnhemse club raadt supporters aan om donderdag met het openbaar vervoer of de fiets naar het stadion te komen, vanwege de drukte. Ook wordt aangeraden op tijd naar GelreDome af te reizen.
De laatste keer dat Vitesse het stadion GelreDome uitverkocht was in 2019, toen de Arnhemmers tegen PSV speelden. Het werd toen 3-3.

Uitwedstrijd

Na de thuiswedstrijd komende donderdag, speelt Vitesse begin november ook nog een uitwedstrijd in Londen. Voor die wedstrijd vliegen de kaarten ook over de toonbank.