Instellingen

Achterhoeker Meijer geniet van die andere derby

Rogier Meijer staat voor zijn eerste derby met NEC
Rogier Meijer staat voor zijn eerste derby met NEC © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Achterhoeker Rogier Meijer maakte al heel wat derby's mee als speler van De Graafschap tegen Vitesse. Maar nu als trainer met NEC voor het eerst.
En hij ziet duidelijk verschillen. "Ik denk dat het hier iets intenser wordt beleefd dan in Doetinchem. Je merkt dat de supporters enorm gemotiveerd en emotioneel betrokken zijn om deze wedstrijd over de streep te trekken."
NEC door de fans op scherp gezet voor de derby tegen Vitesse
Meijer genoot van de sfeeracties op de laatste training zaterdag. "Echt voor ons als groep en als staf nog een extra boost richting morgen. Ik vond het een geweldige sfeer met zoveel mensen. Er was een aardige vuurwerkshow vooraf. We moesten even wennen aan het aanwezige publiek, maar uiteindelijk was het een heerlijke ochtend. Maar we hadden dit niet nodig om extra scherpte te krijgen of het belang van de wedstrijd te benadrukken. Dat weet iedereeen, dat speelt al een paar weken. Morgen om half drie moeten we er staan."
Magnus Mattsson is er niet bij in de derby
Magnus Mattsson is er niet bij in de derby © Omroep Gelderland
Magnus Mattsson zal er niet bij zijn. "Nee, deze derby komt voor hem te vroeg. Hij heeft iets teveel klachten en dan is het een te groot wedstrijd om een wedstrijd in te gaan. Magnus is een goeie speler, maar we hebben gelukkig heel wat jongens achter de hand die ook het niveau hebben. We zullen ze morgen ook nodig hebben, want ik verwacht een intensieve derby."
De favorietenrol neemt Meijer niet zonder meer aan. "Ik weet het eigenlijk niet. Ik denk dat we elkaar niet veel schelen. Als je kijkt naar de punten in de ranglijst en de manier waarop wordt gespeeld. Wij spelen thuis en zullen wel de steun van het publiek extra voelen. Ik denk dat het een gelijkwaardige derby wordt, maar ik hoop wel dat wij aan het langste eind staan."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!