Sport

Rol van invaller valt Danzell Gravenberch zwaar: 'Ik ben mentaal zeer sterk'

Gravenberch baalt: "Ik lig niet snel ergens wakker van, maar het is lastig"
Gravenberch baalt: "Ik lig niet snel ergens wakker van, maar het is lastig" © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Hij kwam als eerste aankoop van De Graafschap over van Sparta, maar komt nog nauwelijks voor in de plannen van trainer Reinier Robbemond. De centrumspits is diplomatiek. "Het is niet aan mij over minuten te praten."
Vrijdagavond bleef De Graafschap steken op 0-0 tegen FC Eindhoven. Kansen waren er na rust voldoende, maar zoals wel vaker dit seizoen werden ze niet benut. "Ook afwerken is een kwaliteit", mopperde Robbemond. In de slotfase, de 83e minuut, bracht hij Danzell Gravenberch. Hij kreeg inclusief blessuretijd tien minuutjes en kwam in die periode niet tot een serieuze kans.
Gravenberch heeft het moeilijk als spits bij De Graafschap: "Niet aan mij over minuten te praten"

Hard gelag

Gravenberch moet bij De Graafschap Joey Konings, die de eerste tien wedstrijden begon, en ook Devin Haen voor zich dulden. Voor de 27-jarige Amsterdammer, broer van Ajacied Ryan Gravenberch, een hard gelag. "Ik denk dat de trainer de keuzes maakt. Het is dus ook aan hem om iets te wijzigen. Als hij het zo laat, dan is dat zo. Het is niet aan mij om te praten over minuten."

Veel kansen

De fysiek sterke spits kwam aan het eind van vorig seizoen ook op voorspraak van de vorige trainer Mike Snoei naar Doetinchem. Technisch manager Peter Hofstede rondde de transfer later af. Gravenberch zou de eerste spits worden in het nieuwe seizoen. Robbemond lijkt echter weinig te zien in de kwaliteiten van de voormalig Spartaan. "Ik vond dat we veel kansen kregen in de tweede helft, daarom heb ik het ook lang zo laten staan", aldus de coach.
"Mentaal ben ik zeer sterk", reageert Gravenberch als hij zich nog tien extra minuten in het zweet heeft moeten werken in een soort van uitlooptraining. "Ik lig niet snel wakker van bepaalde situaties. Ook hier niet van. Ik ga er als een prof mee om en train elke dag hard. Dan zien we wel wat er gebeurt."

Topsport

"Of ik het snap? Ik respecteer de keuze, zo zeg ik het eerlijk. Als je geen basis wil spelen, ben je ook geen voetballer of houd je niet van het spelletjes. Natuurlijk is dit lastig, maar het is topsport en ik doe wat gevraagd wordt. Als mijn kant komt, moet ik hem pakken en alles geven. Zo zie ik het. Dat ik nu de derde spits ben in de selectie kan je inderdaad zo zien. Maar nogmaals, ik ben mentaal heel sterk."