Sport

'Nuilers' van NEC voorzichtig optimistisch over de derby

De 'nuilers' van de 'dagopvang' NEC bespreken de derby
De 'nuilers' van de 'dagopvang' NEC bespreken de derby © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Ze zijn bij vrijwel iedere training. De basiskleur qua haar is grijs, maar de harten zijn rood-groen-zwart. De vaste trainingsbezoekers van NEC hebben wel zin in de derby tegen Vitesse.
Ze worden 'het technisch hart' van NEC genoemd. Of 'de elftalcommissie'. Maar sommigen spreken ook van 'de nuilers'. "Maar nuilers, da sien wij nie", klinkt het in plat Nijmeegs. "Nee, wij zijn de dagopvang", zegt één van de heren lachend. "Maar geen probleem, mijn vrouw weet dat ik hier ben, hoor."
Op deze vrijdag staan ze niet langs het veld, want de training is besloten. Daarom bespreken de heren de derby en andere belangrijke zaken des levens in Bikkels, het restaurant van stadion De Goffert. Directeur Wilco van Schaik kan geen kwaad doen, want hij voorzag de heren onlangs van een rondje koffie. Alles en iedereen wordt besproken. Van Edgar Barreto tot Ted van Leeuwen, iedereen komt aan de beurt.

Voorspellingen

En ze wagen zich ook aan een voorspelling voor de derby. "Dat wordt 3-0 voor Vitesse", roept er meteen één provocerend. Maar uiteindelijk komen de acht kenners tot de volgende uitslagen. Vijf keer winst voor NEC (3-1, 2-1, 2x 2-0 en 1-0), twee keer gelijkspel (1-1 en 2-2) en één zege voor Vitesse (0-2). Zondag zal blijken wie er gelijk heeft en daar zal dan volgende week in de 'dagopvang' weer flink over worden genuild.