Sport

NEC'er Proper ziet uit naar derby en vuurwerk

Dirk Proper ziet uit naar zijn eerste derby
Dirk Proper ziet uit naar zijn eerste derby © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Voor de meeste spelers wordt het zondag de eerste keer dat ze de derby NEC-Vitesse spelen. Dat geldt ook voor middenvelder Dirk Proper, die er veel zin in heeft.
"In de jeugd heb ik wel regelmatig tegen Vitesse gespeeld. Je kreeg hier altijd al mee dat het wat anders was, iets meer beladen. Ook al meer supporters langs de lijn. En nu dus een volle Goffert. Ik verwacht veel steun, want dat is de kracht van onze supporters. Dat hebben ze het hele seizoen al laten zien."
Proper schuwt de favorietenrol voor NEC zeker niet. "Als we vanuit onze eigen kracht spelen en met veel strijd die wedstrijd ingaan, dan hebben we zeker een goede kans."
Dirk Proper in actie tegen Sparta
Dirk Proper in actie tegen Sparta © Broer van den Boom
Het leek even of NEC niet zonder Dirk Proper kon. Hij ontbrak tegen FC Utrecht en Feyenoord en die wedstrijden werden verloren. Maar zonder Proper werd wel overtuigend gewonnen van Fortuna. "Ik vind het tekort door de bocht, het is heel makkelijk om te zeggen dat het door diegene komt, die geblesseerd raakt. Tegen Fortuna hebben we een hele goeie pot gespeeld, in net een andere formatie."

Dringen voor een basisplaats

"De kracht van het team is dat we meerdere jongens hebben die hun rol goed in kunnen vullen. We hebben een drukbezet middenveld met allemaal jongens die basis-waardig zijn. Het wordt dringen. Aan mij de taak om weer te laten zien dat ik hoor te spelen."
Dirk Proper heeft zin in zijn eerste derby

Chaos, overal vuurwerk

Ook bijzonder is de laatste training voor de derby zaterdag. "Ik heb dat ook nog nooit meegemaakt. Maar ik kan mij wel herinneren dat we ooit met de E-tjes voor een wedstrijd helemaal werden verplaatst naar het kleine kunstgrasveld. Want de training was toen op veld drie. Dat was chaos, overal vuurwerk. Dat heeft toen al indruk gemaakt. Ik denk dat het alleen maar leuker wordt als je zelf op het veld staat."
[storytelling:media:]