Sport

NEC vrijwel op oorlogssterkte voor beladen derby

Dirk Proper
Dirk Proper © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het lijkt erop dat NEC vrijwel op oorlogssterkte de derby tegen Vitesse in kan gaan. Dirk Proper en Mikkel Duelund trainen weer voluit mee.
Proper miste de laatste drie wedstrijden. Tegen FC Utrecht en Fortuna Sittard zat hij niet bij de selectie en tegen Feyenoord bleef hij op de bank. De middenvelder heeft de training inmiddels hervat. Mikkel Duelund viel tegen FC Utrecht uit met een voetblessure. Hij sloot weer aan vlak voor het duel met Fortuna, maar zat toch nog niet bij de wedstrijdselectie. De Deen lijkt nu weer helemaal fit.
Mikkel Duelund is weer fit
Mikkel Duelund is weer fit © Omroep Gelderland
NEC zal alleen de langdurig geblesseerde Rens van Eijden en Mathias De Wolf missen. Verder lijkt iedereen beschikbaar. Het is alleen even afwachten hoe de internationals Souffian El Karouani en Jonathan Okita terugkeren uit Afrika en hoe Ali Akman eraan toe is na zijn terugkomst van Jong Turkije.
De vraag is of trainer Rogier Meijer wijzigingen gaat aanbrengen in de basis die met 3-1 won uit tegen Fortuna Sittard en ook overtuigend speelde in De Kuip tegen Feyenoord.