Instellingen

Twee NEC'ers en één Graafschapper nog op WK-koers

Remko Bicentini bij de Waalbrug
Remko Bicentini bij de Waalbrug © Broer van den Boom

NIJMEGEN - Gelderland zou volgend jaar op het WK in Qatar mogelijk vertegenwoordigd kunnen worden door twee NEC'ers: Souffian El Karouani en Remko Bicentini.

El Karouani had dinsdag bij Marokko zijn eerste basisplaats, nadat hij afgelopen weekend als invaller al zijn interland-debuut maakte. Zijn land won met 4-1 uit tegen Guinee en is na vier wedstrijden al zeker van groepswinst. Dat betekent kwalificatie voor de play-offs om een WK-ticket.

Remko Bicentini heeft als assistent-bondscoach van Canada donderdag een essentiële wedstrijd op het programma staan. Dan speelt het land thuis tegen Panama. Canada staat nu vierde in de kwalificatiepoule van Noord-en Midden-Amerika en Panama is de nummer drie met een punt meer. De nummer drie gaat rechtstreeks naar het WK, terwijl de nummer vier play-offs moet spelen.

Jeffry Fortes in met Kaapverdië ook nog in de race voor het WK. Zijn land won met 1-0 van Liberia en staat twee punten achter op Nigeria. Groepswinst is noodzakelijk om de play-offs te halen.

Jeffry Fortes is nog in de race met Kaapverdië
Jeffry Fortes is nog in de race met Kaapverdië © Omroep Gelderland

Vitessenaar Eli Dasa is met Israël nog niet helemaal uitgeschakeld, maar is afhankelijk van Schotland, dat met nog twee duels te gaan vier punten voor staat. Met Dasa in een aanvallende rol won Israël met 2-1 van Moldavië, waardoor het land de WK-droom nog niet definitief hoeft op te geven. Matus Bero kwam bij Slowakije als invaller in het veld uit tegen Kroatië, waar een verdienstelijk 2-2 gelijkspel werd behaald. Slowakije is echter al kansloos om zich nog te kwalificeren.

In Oranje Onder-18 onderscheidde De Graafschap-spits Devin Haen zich met twee doelpunten in de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Oostenrijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!