Instellingen

Robbemond en Lelieveld kijken nauwelijks naar stand: 'Nu helemaal niet belangrijk'

Julian Lelieveld is de gevierde man bij De Graafschap (rechts)
Julian Lelieveld is de gevierde man bij De Graafschap (rechts) © Omroep Gelderland

ALMERE - De Graafschap staat op een kwart van het seizoen op een promotieplaats. Na de uitzege bij Almere City deelt de club uit Doetinchem de koppositie met Excelsior. "Het interesseert me weinig", zegt trainer Reinier Robbemond.

De Graafschap speelde in Almere voor rust zwak. "Het was aan de bal gewoon onder de maat", draaide Robbemond er niet omheen. "We hadden ze veel meer pijn kunnen doen. Verdedigend doen we het goed, maar we kunnen zoveel beter ook in het druk zetten. Er waren momenten dat we dat veel hoger op het veld hadden kunnen doen. Dat irriteert je dan op de bank en dat was ook bij de jongens zo."

Robbemond noemde de eerste helft van De Graafschap 'onder de maat'

Julian Lelieveld deed er nog een schepje bovenop. "Niet best is nog een understatement. De oplossingen vonden we niet. We schoten veel ballen 'in the pocket'. Ballen die in het midden vielen waar het druk was. Niet dat we alle ballen alleen maar weggeschoten, maar het is frustrerend omdat we ook hebben laten zien dat we juist goed kunnen voetballen."

Pissen

In de tweede helft was het veldspel wel wat beter en kreeg De Graafschap het duel na de 1-1 van Van Heertum ook meer in handen. "We komen dramatisch uit de kleedkamer", vond Lelieveld. "Daarna blijf je wel goed bij elkaar en pakken we het iets beter op. UIt een goede aanval komen we op 1-1. De 2-1 is een beetje gelukkig. Denzel is gevaarlijk met de rug naar de goal. Hij is dan heel sterk. Hij besloot te schieten en ik kon 'm daarna eigenlijk zo binnen pissen. Daarna is het over de streep trekken."

Robbemond: "Na rust is de eerste kans die je weggeeft een goal. Maar de bereidheid en wilskracht om terug te komen, is er zeker geweest. Ook met de jongens die er dan nog inkomen. Dat is mooi om te zien omdat je ook al veel spelers mist."

Andersom

De koppositie, nu samen met Excelsior, is slechts een momentopname voor De Graafschap. "Het interesseert me niet zo", zegt Robbemond. "Het gaat erom dat we daar aan het eind staan." Lelieveld: "Vorig seizoen stonden we steeds bovenin. Maar je valt uiteindelijk wel buiten de prijzen. Laat het nu maar andersom zijn dan. Nee, ik ben hier niet echt mee bezig."

Dat de Arnhemmer zelf de hoofdrol voor zich opeiste in het natte Almere, vond hij wel leuk. "Voor mij is dat mooi, maar het gaat om de drie punten. Die zijn het belangrijkste."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!