Instellingen

De Graafschap toont veerkracht en pakt volle buit in Almere

Jasper van Heertum viert de gelijkmaker.
Jasper van Heertum viert de gelijkmaker. © Orange Pictures

ALMERE - De Graafschap is de gedeelde koploper dankzij een overwinning op Almere City (1-2). De club uit Doetinchem toonde veerkracht en boog een achterstand na rust knap om. Julian Lelieveld was met een goal en een assist goud waard voor de Superboeren.

Een gehavend De Graafschap miste zes spelers, drie vanwege interlandverpllichtingen en ook drie door blessures. Robbemond had Jasper van Heertum wel weer terug in de verdediging. Een opsteker nu ook Ted van de Pavert voorlopig nog moet herstellen van een operatie aan zijn knie.

Robbemond noemde de eerste helft van De Graafschap 'onder de maat'

Pover

De wedstrijd kwam maar niet los in Almere. Beide ploegen dwongen niets af in de povere eerste helft waar weinig lukte. Ook bij De Graafschap zat er weinig lijn in het spel, toch een opdracht die Robbemond zichzelf heeft opgelegd voor dit seizoen. Veel voorspelbare lange ballen en onnodig veel balverlies. Verdedigend hadden de Doetinchemmers het wel goed voor elkaar.

Omdat ook de thuisploeg, teleurstellend begonnen dit seizoen onder leiding van Gertjan Verbeek, geen grip kon krijgen ontstond een saai en mat schouwspel vol fouten. Af en toe was er schot van afstand en misschien had al vroeg in de wedstrijd Joey Konings een penalty mogen krijgen toen Leeuwin de spits een lichte duw in de rug leek te geven. Scheidsrechter Nagtegaal zag er echter niets in.

Rand van buitenspel

Zo kabbelde de wedstrijd voor rust voort en vermaakten de supporters zich voor en tijdens de wedstrijd vooral met het door Almere georganiseerde Oktoberfest. Hoe anders was de tweede helft aan de Competitieweg. Almere, met twee verse krachten, begon furieus en Van Vlerken joeg hard en hoog direct de 1-0 achter Hidde Jurjus.

De Graafschap was echter niet van slag. De gelijkmaker kwam snel met twee verdedigers in een hoofdrol. Lelieveld vond Jasper van Heertum, die de bal langs de grabbelende doelman Agil Etemadi in het doel tikte.

Diep in de tweede helft werd het zelfs 2-1 voor De Graafschap. Nu was het Lelieveld zelf die scoorde op de rand van buitenspel. Het voorbereidende werk was van Gravenberch.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!