Instellingen

De Graafschap-keeper Hidde Jurjus: 'Voor nu kunnen we tevreden zijn'

Hidde Jurjus ziet een goede ontwikkeling dit seizoen bij De Graafschap.
Hidde Jurjus ziet een goede ontwikkeling dit seizoen bij De Graafschap. © Omroep Gelderland

DOETINCHEM - Het seizoen van De Graafschap gaat tot nu toe met vallen en opstaan. Vanavond speelt de club uit Doetinchem de uitwedstrijd tegen Almere City, vorig seizoen één van de concurrenten van de Superboeren om promotie.

Beide clubs vielen echter buiten de prijzen. Behalve kampioen SC Cambuur promoveerde Go Ahead Eagles en De Graafschap en Almere bleven met lege handen achter. Almere trok Gert Jan Verbeek aan als coach, De Graafschap haalde Reinier Robbemond naar De Vijverberg. Keeper Hidde Jurjus keerde terug onder de lat en ziet een belangrijke ontwikkeling.

"Dit seizoen zie je dat jonge spelers zich aandienen", vertelt Jurjus. "Ze melden zich tijdens trainingen ook echt bij de trainer. Ze vallen op en zijn er nu ook echt. Dat is natuurlijk een voorwaarde, want ze moeten er wel zijn en ook goed genoeg zijn. Anders kan het natuurlijk niet. Maar ik denk dat het goed en belangrijk is voor de club."

Verplichting

Jurjus ontfermt zich graag over het aanstormende talent, onder wie ook de twee jonge keepers Guus Vaags en Nick van den Dam. "Mijn rol is niet zo anders als twee jaar geleden. Ik heb me altijd wel verantwoordelijk gevoeld voor de groep. Dat vind ik ook leuk en die verplichting voel ik ook bij De Graafschap. Het is mijn manier van werken waardoor ik me goed voel en er ook vol voor ga."

De 27-jarige Jurjus, voormalig keeper van Jong PSV, Roda JC en KFC Uerdingen, ziet ook in de manier van spelen vooruitgang. "Op de lange termijn is het goed denk ik om iets te bereiken. We doen het nu anders en dat betekent dat we ook nog wel eens wat sneller tegengoals krijgen. Roda en Volendam straften dat bijvoorbeeld af al vond ik het ook geflatteerd. Maar dat gebeurt dan maar even nu."

Resultaat

"Ik ben daar dan wel even goed chagrijnig van. Als keeper baal je het meeste van veel tegengoals. De laatste weken gaat het beter, die basis moeten we proberen vast te houden. Een tussenjaar nu? Dat lijkt me niet. Dan zou je zeggen dat we niet willen promoveren en dat is natuurlijk onzin. Het gaat ook dit seizoen bij De Graafschap gewoon om het resultaat", stelt Jurjus. "Ik denk wel dat we op dit moment staan waar we moeten staan en dus tevreden kunnen zijn."

De wedstrijd vanavond in Flevoland tegen Almere City begint om 20.00 uur. Het duel is via een liveblog op deze site te volgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!