Instellingen

Verbaasde KNVB: 'De Graafschap heeft nooit een verzoek ingediend, woorden Robbemond onjuist'

Reinier Robbemond vindt dat de KNVB met twee maten meet
Reinier Robbemond vindt dat de KNVB met twee maten meet © Orange Pictures

DOETINCHEM - De Graafschap had in de wetenschap van nu de wedstrijd van zondag tegen Almere willen verplaatsen. "De Jong elftallen mogen dat wel", zegt trainer Robbemond. De KNVB ontkent.

Voor het begin van de competitie vraagt de KNVB of clubs wedstrijden in de interlandperiodes willen verzetten. Die mogelijkheid is er namelijk. De Graafschap heeft daar tijdens de voorbereiding ontkennend op gereageerd. Achteraf had de club uit Doetinchem wel graag een verzoek ingediend. Volgens trainer Reinier Robbemond kan dat nu niet meer, maar mogen de jong elftallen dat tijdens het seizoen wel doen.

Jong Elftallen

"Dat is echt onzin", countert de KNVB in een reactie op zaterdagochtend. "Het klopt dat clubs voor de competitie begon, mochten aangeven dat ze wedstrijden wilden verplaatsen tijdens een interlandweek. Maar dat heeft De Graafschap nooit gedaan. Ook de afgelopen weken is er over deze wedstrijd tegen Almere geen enkel contact geweest. En dat de regels voor Jong elftallen anders zijn, klopt al helemaal niet."

'Kromme regels'

Robbemond baalt dat hij nu drie spelers moet missen. Het gaat om Jeffrey Fortes (Kaapverdië), Devin Haen en Phillip Brittijn (Oranje onder 18) die interlands gaan spelen. Daarnaast beroept de oefenmeester van De Graafschap zich op andere informatie en zegt hij dat de KNVB 'kromme regels' hanteert.

"Allereerst is het fantastisch voor die jongens dat ze dit meemaken, maar ik vind het vreemd dat Jong Utrecht, Jong AZ en Jong PSV wel toestemming krijgen om tijdens het seizoen wedstrijden te verplaatsen", zegt trainer Reinier Robbemond.

"Dit betreft clubs die niet spelen om te promoveren. Het staat de ontwikkeling van die clubs niet in de weg. Of ze nu eerste of laatste worden, maakt niet uit. Wij moesten ons voor het seizoen aanmelden is het argument, maar toen hadden we natuurlijk niet verwacht dat we drie internationals zouden hebben. En die moeten we nu wel missen. Ik vind die regel krom en als ik bij de KNVB zou werken zou ik er even goed naar kijken."

Bekijk wat Robbemond zegt over de situatie:

'Niemand verwachtte dat wij drie internationals moeten missen'

Invloed

"Ik snap ook wel dat het lastig is om wedstrijden te verzetten, maar voor ons kan het wel direct invloed hebben op het eindresultaat", gaat Robbemond door. "Wij zijn een club met een bepaalde doelstelling, dus dit vind ik wel vreemd." Technisch manager Peter Hofstede schaart zich grotendeels achter de woorden van zijn trainer. "In de wijsheid van nu hadden we waarschijnlijk wel voor het seizoen gevraagd om wedstrijden te verplaatsen, maar dat is achteraf. Het is heel snel gegaan met Brittijn en Haen. Dat hadden wij niet verwacht."

Ziekenboeg

De lichte irritatie bij Robbemond wordt wellicht nog extra gevoed omdat De Graafschap meer spelers moet misssen zondagavond (20.00 uur) tegen Almere. De ziekenboeg zit aardig vol. Ted van de Pavert heeft zich vorige week laten opereren aan een knie en is er de komende weken nog niet bij. Hij staat al enkele weken aan de kant door een gebroken jukbeen.

Danny Verbeek is langdurig uitgeschakeld met een schouderblessure. Daarnaast mist De Graafschap ook keeper Guss Vaags en Mees Kaandorp nog. Daarmee mist De Graafschap zondagavond zeven spelers.

Van Heertum

Een meevaller is de terugkeer van Jasper van Heertum die hersteld is ven een knieblessure. De centrale verdediger vormt samen met Elmo Lieftink het centrum. Almere City staat teleurstellend zestiende op de ranglijst met negen punten. De Graafschap is de nummer vijf met zestien punten.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus, Lelieveld, Van Heertum, Lieftink, Baas; Schuurman, Dekker, Opoku, Acheffay, Konings en Korte

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!