Instellingen

Judoka Tessie Savelkouls zet punt achter carrière en wil juf worden

Tessie Savelkouls op de Olympische Spelen in Tokio afgelopen zomer.
Tessie Savelkouls op de Olympische Spelen in Tokio afgelopen zomer. © ANP

APPELTERN - Judoka Tessie Savelkouls stopt per direct met haar sport. Op Instagram kondigt de tweevoudig olympisch atlete haar afscheid van het hoogste niveau aan.

"Het is tijd. Tijd om vaarwel te zeggen", schrijft de in Appeltern geboren Savelkouls op het sociale medium. "Het is tijd om los te laten. Het is tijd om aan iets anders te beginnen. Na veel gedachten en gevoelens, heb ik besloten te stoppen met mijn carrière als professioneel atlete."

Savelkouls richt zich nu op het afronden van haar studie als onderwijzeres.

Ernstige blessure

Tessie Savelkouls (29) kwam uit in de klasse boven 78 kilogram. Vorig jaar raakte ze ernstig geblesseerd toen ze een zenuw in de pees van haar rechterbeen scheurde. Hoewel de kans op herstel zeer klein geacht werd, lukte het haar na lang revalideren toch om op de Olympische Spelen in Tokio uit te komen. Daar werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld.

In 2016 eindigde ze als zevende op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het hoogtepunt van haar carrière beleefde ze in 2017 door te winnen op de Grand Slam-toernooien van Abu Dhabi en Bakoe. In 2018 verliet ze het EK judo in Tel Aviv met een bronzen medaille op zak. In 2019 ging ze met goud naar huis na de World Masters.

'Kon meer bereiken'

"Ik kan niet zeggen dat ik trots ben op de resultaten die ik de afgelopen jaren behaald heb", sluit ze haar Instagram-post af. "Want dat ben ik niet. Ik heb het gevoel dat ik veel meer kon bereiken. Ik kan zeggen dat ik trots ben op de momenten die ik beleefd heb met de geweldige mensen die ik ontmoette. Ik heb zoveel van jullie allemaal geleerd en dat neem ik de rest van mijn leven mee. Bedankt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!