Instellingen

'Ronduit walgelijk', NEC- en Vitesse-supporters geschokt door revanche-actie

NEC-supporters herdenken de overleden NEC-fan Rocky in 2015.
NEC-supporters herdenken de overleden NEC-fan Rocky in 2015. © Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Vitesse-supporters hebben in de nacht van woensdag op donderdag slachtafval gelegd op de gedenkplek waar een NEC-supporter in 2015 is overleden in Wijchen. Boze NEC-supporters, maar ook Vitesse-aanhangers en de Arnhemse club zelf veroordelen deze actie in aanloop naar de Gelderse derby NEC-Vitesse op 17 oktober.

Het was vermoedelijk een reactie op een actie van NEC-supporters. Die deponeerden woensdagavond slachtafval bij het bekende hert op het Willemsplein in de binnenstad van Arnhem. Ook hingen ze er een spandoek op.

Vitesse: 'Voor dit soort acties is geen plek'

Vitesse reageert ook boos op de actie. "Wij distantiëren ons met klem van deze onacceptabele en verwerpelijke actie. Voor dit soort acties is geen plek in het voetbal, en ook niet in de maatschappij. We zien rond de derby weleens ludieke acties ontstaan, maar dit gaat alle perken te buiten", meldt een woordvoerder.

HKN geschokt

Op de Facebookpagina van Hazenkamp Nijmegen, de harde kern van NEC, wordt geschokt gereageerd op die actie. 'Ronduit walgelijk' en 'onderlinge strijd is prima, maar wat is dit voor misselijk iets', schrijven de Nijmegenaren.

Maar ook Vitesse-supporters keren zich af van deze 'lage, lage actie'. "Als je denkt dat dit ludiek is, dan moet je even een keer naar je bovenkamer laten kijken", twittert de Vitesse-activist. Tom1892 vult aan: "Rivaliteit in het voetbal is mooi en geeft een wedstrijd extra lading. Jammer dat sommige debielen niet weten waar de grens ligt en daar ver overheen gaan. Ik schaam mij diep voor een paar zieke individuen."

'Overtreffende trap van smakeloos'

"Van smakeloos naar de overtreffende trap van smakeloos. Hopelijk zijn er in beide kampen nog mensen die de boel tot bedaren kunnen brengen, voordat dit nog veel verder uit de hand loopt. De derby hoort leuk te zijn, met rivaliteit op het veld en de tribunes en met ludieke acties", vindt Vitesse-supporter Marco.

'Geen domme eenmansacties'

Het slachtafval werd gedumpt bij een gedenkteken voor NEC-aanhanger Rocky die in 2015 na een vechtpartij verongelukte bij station Wijchen. "Laten wij ons niet verlagen tot dit soort praktijken. Laat de doden met rust. Geen domme eenmansacties van onze kant terug", reageren supporters van East Side en Harde Kern NEC op Facebook.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!