Sport

'Wat een geweldige ambiance', zeggen Vitessenaren na zege op Feyenoord

Spelers van Vitesse juichen na de winst op Feyenoord.
Spelers van Vitesse juichen na de winst op Feyenoord. © BSRAgency/Orange Pictures
ARNHEM - Vitesse speelde een heerlijke wedstrijd thuis tegen Feyenoord. De Arnhemmers wonnen met 2-1 en dat leidde tot trots en blijdschap.
"Heerlijk om zo te winnen voor onze eigen fans", vond uitblinker Loïs Openda. "Het was een geweldige ambiance, de fans zijn echt ongelooflijk. Dit was misschien wel mijn beste wedstrijd voor Vitesse met twee doelpunten die ons de overwinning bezorgen. Achterin bij Feyenoord hadden ze moeite met ons en zeker ook met mij. Bij de 1-0 maakte Senesi een fout en daar heb ik van geprofiteerd. Ik ging op de keeper af en speelde hem uit en scoorde."
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Dit zijn de jubelreacties na Vitesse-Feyenoord
Trainer Thomas Letsch had ook genoten. "Dit was het echte Vitesse, maar ook het echte Feyenoord. Dit is waarom mensen van voetbal houden. Een gevecht tussen twee ploegen, die donderdag nog een zware wedstrijd hadden en nu vanaf het begin met hoge intensiteit speelden. Ik denk dat wij in het begin de betere ploeg waren en ook meer dan één doelpunt hadden moeten maken. Daarna liet Feyenoord zien hoeveel kwaliteit ze hebben. Na rust moesten we de zege veiligstellen. We hadden soms geluk, maar het was zeker een verdiende overwinning."
Vitesse liep eerder dit seizoen vaak schade op na Europese wedstrijden. "We hebben er vaak over gesproken dat dit een nieuw ritme is voor de ploeg. We wennen er steeds beter aan. Donderdag deden we het ook al prima en nu weer. We mogen trots zijn op wat we hebben getoond. En het was voor de stand ook niet onbelangrijk om te winnen vandaag."

'Geweldige prestatie Houwen'

Letsch moest noodgedwongen van keeper wisselen vlak voor de aftrap. "Jeroen Houwen heeft een geweldige prestatie geleverd. Aan de tegengoal kon hij niks doen. Ik ben heel blij voor hem. Hij kreeg het pas vijftien minuten voor de wedstrijd te horen. Hij stond er meteen. Knap gedaan van hem en het laat ook zien dat een ploeg niet uit elf spelers bestaat, maar uit veel meer."
Jeroen Houwen tijdens Vitesse-Feyenoord.
Jeroen Houwen tijdens Vitesse-Feyenoord. © Omroep Gelderland
Oussama Tannane ontbrak tegen Feyenoord, omdat hij om disciplinaire redenen uit de selectie was gezet. "Hij is voor twee wedstrijden buiten de selectie gelaten. Morgen is dat voorbij en praten we met elkaar. En dan zien we wel weer verder."
De volgende wedstrijd van Vitesse is de derby tegen NEC. "Dat wordt voor mij de eerste keer", lacht Openda. "Ik verwacht een wedstrijd met veel intensiteit en agressie. Dat wordt heel mooi. Ik heb derby's meegemaakt in Brugge met Club tegen Cercle. Dat ging er ook altijd flink op. Zoiets verwacht ik ook tegen NEC. Wie gaat winnen? Vitesse, hahaha."

'Alleen gehoord van derby'

Ook voor de trainer wordt het een nieuwe ervaring. "Ik heb alleen gehoord over deze derby. Het is mooi dat we in ieder geval de derby ingaan terwijl we boven de tegenstander staan. Ik heb wel derby's meegemaakt in Wenen en weet dat het altijd heel bijzonder is. We moeten eerst kijken of onze internationals goed terugkomen van hun interlands. En dan is onze volgende zware wedstrijd tegen NEC."