Sport

Vitesse baalt van nederlaag tegen Rennes: 'Kwaad dat we strafschop tegen krijgen'

Danilho Doekhi en Maximilian Wittek in discussie met de doelman van Rennes.
Danilho Doekhi en Maximilian Wittek in discussie met de doelman van Rennes. © ANP
ARNHEM - Vitesse heeft een zure nederlaag geleden tegen Stade Rennais. Voor rust domineerde de thuisploeg, na rust gaf het grote kansen weg en liep de Arnhemse club ook noodgedwongen achteruit. Het werd 2-1 voor de Fransen.
De Arnhemse club dicteerde in de sterke eerste helft. Wittek zorgde met een schitterende pegel voor de dik verdiende 1-0. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en waren de Fransen duidelijk beter. Na de 1-2 kreeg Vitesse nog genoeg kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet.
Bekijk de reacties op Vitesse-Rennes. De tekst gaat daaronder verder.
Letsch is trots op Vitesse

VAR

De 1-1 was een breekpunt. "Ik was kwaad toen ik de beelden terug zag", vertelde trainer Letsch. "Die 1-1 was natuurlijk een belangrijk moment in deze wedstrijd. Een echte 'gamechanger'. Wat gebeurde voor die penalty is dat er een overtreding op Bazoer werd gemaakt waar voor gefloten had moeten worden. Maar er is geen VAR in de Conference League, dus we moeten het accepteren", stelde trainer Thomas Letsch. "Ik kan er geen invloed op uitoefenen, maar het zou anno 2021 beter zijn als die er wel zou zijn bij dit soort wedstrijden."

Trots

Vitesse speelde voor rust sterk. In de tweede helft had de thuisploeg veel meer moeite toen Stade Rennais agressiever druk zetten en ook beter ging spelen. "Ik was tevreden over zowel de eerste als tweede helft", stelde Letsch. "We hebben gewoon goed gespeeld vanavond. Ik kan alleen maar trots zijn op wat mijn spelers hebben laten zien. We hebben genoeg kansen gehad om minimaal gelijk te spelen of zelfs te winnen."
Ook Maxi Wittek schoof aan bij de persconferentie die pas uur na de wedstrijd begon: "Het was een gelijkwaardige wedstrijd waarin we zeker hadden kunnen winnen", aldus Wittek. "Zij hadden wel meer de bal, maar ik denk dat wij grotere kansen gehad hebben."