Sport

NEC was zo dichtbij een stunt in De Kuip

Magnus Mattsson na zijn doelpunt in De Kuip
Magnus Mattsson na zijn doelpunt in De Kuip © Broer van den Boom
ROTTERDAM - NEC was heel dichtbij een stunt tegen Feyenoord, maar het werd uiteindelijk 5-3 in De Kuip. Het was een krankzinnige avond.
"Het was een gekke wedstrijd die we eruit hadden kunnen slepen", vond Magnus Mattsson. "Maar in de laatste tien minuten maakt Feyenoord het heel klinisch af."
NEC verliest spektakelstuk tegen Feyenoord
"We kwamen knap terug van een 2-0 achterstand en toen we met 3-2 voorstonden, dacht ik dat het zou lukken, want we gaven weinig weg. Ik sta hier met een bittere nasmaak, want het zat er echt in voor ons. We werden een beetje overweldigd door het stadion."

Fantastische fans

De Deen genoot wel van de ambiance. "Ik heb nog nooit in zo'n stadion gespeeld. Dit is het mooiste wat je als speler kunt meemaken. Hier ben je voetballer voor geworden. Met een goed resultaat was het helemaal af geweest, zeker ook voor onze fantastische fans. Ik heb gescoord hier. Dat is mooi, met dat wordt overschaduwd door de nederlaag."
Cas Odenthal
Cas Odenthal © Omroep Gelderland
Cas Odenthal baalde ook flink. "Een bizarre avond. Helaas pakte het verkeerd uit voor ons. We kwamen met twee goals achter, maar laten daarna veerkracht zien. We hadden na de 2-3 zelfs nog kansen met counters, want zij waren heel slordig achterin. Jammer dat we dan nog tegengoals kregen. Bij de 4-3 keek de VAR mee. Als de VAR je roept, is dat niet voor niets", constateerde de verdediger.

De Kuip

"Het is balen dat we hier niet miminaal een punt uit hebben kunnen slepen. We doen het goed in de eredivisie, we groeien goed mee met het niveau,. We moeten dit jaar doortrekken. De Kuip was fantastisch en helemaal toen we ze stil kregen. Jammer dat het zo is uitgepakt."
Mattsson stond voor het eerst sinds de competitie-opening weer in de basis. "Het is fijn dat de trainer in mij geloofde. Ik denk dat ik zijn vertrouwen heb terugbetaald. Ik blijf hard werken om de volgende wedstrijd weer bij de basiself te horen."