Sport

'Vorig jaar zouden we deze wedstrijden winnen', zegt Vitesse-trainer Letsch

Het zorgelijke gezicht van trainer Letsch.
Het zorgelijke gezicht van trainer Letsch. © BSRAgency/Orange Pictures
ARNHEM - Vitesse speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard. Na een hele matige eerste helft, volgde een betere tweede. Trainer Thomas Letsch stelde dat Vitesse deze wedstrijd had moeten winnen.
"Ik ben ervan overtuigd dat we deze wedstrijd vorig jaar met 2-1 hadden gewonnen", stelde Letsch na afloop. "We moeten het geluk aan onze kant krijgen om deze wedstrijden dit jaar te winnen. We schoten vandaag 22 keer, we scoren dus moeilijker dan vorig jaar. Het gaat minder makkelijk dan afgelopen seizoen, maar ja, dat is voetbal."
Bekijk hier de verklaringen van Bazoer en Letsch voor het gelijkspel tegen Fortuna:
'Vorig jaar zouden we deze wedstrijden winnen', zegt Vitesse-trainer Letsch
Riechedly Bazoer zegt er ook geen verklaring voor te hebben waarom het nu zoveel lastiger gaat. "De grootste verklaring lijkt mij eigenlijk dat we nu om de drie dagen spelen. Maar ja, dat zouden we lekker moeten vinden. Minder trainen namelijk. Maar dan moet je het wel om de drie dagen laten zien."
Gboho in duel tegen Fortuna.
Gboho in duel tegen Fortuna. © BSRAgency/Orange Pictures

'Snelle tik'

Vitesse begon echt belabberd aan het duel tegen Fortuna. Al na twee minuten lag er een doelpunt in en de eerste helft was stroperig en matig. "Die 0-1 was ook een fout van de keeper vind ik. Uit een corner mag die bal er nooit in. Dan krijg je een hele snelle tik en gaat Fortuna met 11 man op de eigen helft spelen. Dan moeten we creatief zijn en dat waren we niet. De eerste helft was zeker niet goed van ons, we moeten de bal dan sneller rond laten gaan", stelt Bazoer.
Letsch denkt dat die snelle tegengoal zeker heeft meegespeeld in het hoofd van de spelers. "Ik vond de eerste helft trouwens helemaal niet zo slecht als jij zegt. Want we kregen geen kansen tegen en we controleerden. Als we voor waren gekomen, zou je heel anders praten over die helft. Maar als je zo'n snelle tegengoal krijgt en denkt aan de vorige twee thuiswedstrijden en de supporters gaan fluiten, dan speelt dat allemaal wel mee."

Moet Tannane spelen?

Riechedly Bazoer haalde het al even aan. Vitesse miste zaterdag ook creativiteit. En juist dat heeft een speler als Oussama Tannane, die zaterdag 90 minuten op de bank bleef. Maar hij is niet uit beeld, stelt trainer Letsch. "Waarom zou dat? Hij speelde 45 minuten woensdag, daarvoor begon hij in de basis. Waarom moeten we het trouwens over hem hebben?"
Oussama Tannane bleef op de bank.
Oussama Tannane bleef op de bank. © Omroep Gelderland
Als het aan Bazoer ligt, kan Vitesse Tannane goed gebruiken. "Ik ben geen trainer, maar Tannane is een hele goede speler met veel creativiteit. De trainer maakt nu andere keuzes. Ik vind hem persoonlijk fantastisch, maar ik ben geen coach en kan de opstelling niet bepalen."