Sport

Vitesse weet ook Fortuna niet te kloppen in eigen huis

Vitesse moest zich al na een paar minuten terugknokken
Vitesse moest zich al na een paar minuten terugknokken © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse is tegen Fortuna Sittard niet verder gekomen dan 1-1. De Arnhemmers hebben nu in drie thuiswedstrijden in de eredivisie één schamel punt veroverd.
De wedstrijd begon voor Vitesse bijzonder slecht. Een corner van Fortuna Sittard plofte zo ineens in het doel. Mats Seuntjes was de maker van de prachttreffer. Ook daarna bibberde het bij Vitesse, maar de 0-2 - binnen tien minuten - werd afgekeurd vanwege buitenspel.
Vitesse speelde niet best, maar kreeg nog voor rust wel kansen om de stand gelijk te trekken. Baden Frederiksen miste de bal én dus ook het doel. Jacob Rasmussen beroerde bij zijn kans de bal wel, maar zijn kopbal werd gestuit door Fortuna-keeper Van Osch.

Meer energie na rust

Na rust - met Openda en Darfalou in het veld - legde Vitesse veel meer energie in het spel. Dat werd direct beloond, Baden Frederiksen knikte raak na een voorzet van Bazoer.
Vitesse zette door en drukte de Limburgers terug naar achteren én kreeg ook kansen. Vooral Dasa strooide met voorzetten, maar een Arnhems doelpunt bleef uit. En zo blijft Vitesse dit eredivisieseizoen nog zonder thuisoverwinning.