Instellingen

Loodzware ultramarathon eindigt voor Sameena in het gips

De Spartathlon in Griekenland liep voor voor Sameena van der Mijden uit Arnhem uit op een bezoek aan de eerste hulp.
De Spartathlon in Griekenland liep voor voor Sameena van der Mijden uit Arnhem uit op een bezoek aan de eerste hulp. © Instagram/Sameena van der Mijden
ARNHEM - Ultraloopster Sameena van der Mijden heeft moeten opgeven tijdens de Spartathlon. Deze loodzware wedstrijd in Griekenland van 246 kilometer tussen Athene en Sparta eindigde voor de 30-jarige Arnhemse op de eerste hulp van het ziekenhuis, nadat ze was aangereden door een auto. Haar been zit in het gips.
Na honderd kilometer ging het mis op een brug, schrijft ze op haar account op Instagram. Twee auto's reden elkaar op de brug tegemoet en de Arnhemse belandde in een sandwich. "Ik werd licht geraakt en verloor tegelijkertijd mijn evenwicht en wilde opzij springen", schrijft ze. "Hierbij stapte ik van de weg en gleed weg in een soort kuil."

Gevoelige achillespees

Van der Mijden was met een gevoelige achillespees aan de ultraloop begonnen. Nadat ze het na de aanrijding nog had geprobeerd, gaf de Arnhemse uiteindelijk bij de controlepost op 120 kilometer op. "Ik kon de pijn niet meer onderdrukken. Een dokter stuurde me direct naar het ziekenhuis in Sparta."
Een nachtje in de kliniek sloeg ze af. "Ik heb meneer de dokter ervan overtuigd dat het hotel een stuk comfortabeler zou zijn."

Ultraloop van 246 kilometer

Van der Mijden had de vijfde Nederlandse vrouw worden die deze ultraloop van 246 kilometer had uitgelopen.
De Spartathlon moet binnen 36 uur worden afgelegd. Om mee te mogen doen aan de Spartathlon moet een ultraloper de voorafgaande tweeënhalf jaar een race van minimaal 100 kilometer hebben voltooid binnen 10 uur.
Haar verhaal op Instagram:
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!