Sport

Strijdend NEC op de valreep onderuit in De Kuip

NEC-aanvoerder Edgar Barreto is furieus
NEC-aanvoerder Edgar Barreto is furieus © Broer van den Boom
ROTTERDAM - NEC was dichtbij een stunt tegen Feyenoord. De ploeg knokte zich van een 2-0 achterstand terug en kwam zelfs met 3-2 voor. In de slotfase ging het toch mis, het werd uiteindelijk 5-3 voor Feyenoord.
NEC verliest spektakelstuk tegen Feyenoord
NEC begon in een defensief 5-4-1 systeem met Edgar Barreto als extra slot op de deur. Spits Ali Akman startte op de bank, Elayis Tavsan was de enige diepe aanvaller. Het pakte niet per se goed uit in het begin. Feyenoord nam het initiatief. Tavsan probeerde een strafschop te versieren, zonder succes. Aan de andere kant ging de bal wel op de stip toen Mattijs Branderhorst Til aantikte. Kökçu schoot raakt: 1-0. Daarna werd NEC overlopen en Sinisterra maakte nummer twee.
Mattijs Branderhorst moest al snel twee keer vissen
Mattijs Branderhorst moest al snel twee keer vissen © Omroep Gelderland
Het leek een drama te worden. Feyenoord bleef druk zetten op NEC en het was lange tijd alarmfase één. Maar uit het niets viel de 2-1 via Magnus Mattsson na een slim passje van Jonathan Okita. Daarna geloofde NEC er weer in en vlak voor rust werd het zelfs gelijk. Okita kopte de bal door en Cas Odenthal maakte het van dichtbij beheerst af: 2-2.
De 2-2 van Cas Odenthal wordt gevierd
De 2-2 van Cas Odenthal wordt gevierd © Omroep Gelderland
Na rust kreeg NEC binnen een minuut een kans via Tavsan, die over schoot. Feyenoord zette weer aan, maar de Nijmegenaren raakten niet in paniek. Met name Edgar Barreto loste een aantal hachelijke situaties uitstekend op.
NEC kwam wel goed weg toen Til doorbrak en op de paal pegelde. En een schot van invaller Dessers werd geblokt. Maar het was NEC dat toesloeg. Uitgerekend ex-Feyenoorder Calvin Verdonk, die net een minuut in het veld stond, schoot raak in de verre hoek: 2-3.
Een bierdouche na de 2-3 van NEC
Een bierdouche na de 2-3 van NEC © Omroep Gelderland
Lang kon NEC niete van de voorsprong genieten, want Til zorgde voor de gelijkmaker. Daarna was het vooral tegenhouden met extra verdedigers. Maar dat lukte niet. Til zorgde voor 4-3 en in de extra tijd sloeg ook Dessers nog toe.